Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ Δεν υπάρχει ούτε ευρώ στα ταμεία

Μπήκαμε σε ένα άδειο δημαρχείο χωρίς κανένα αρχείο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης

Την πτώχευση του Δήμου Μαραθώνα ανακοίνωσε και επισήμως χθες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της περιοχής Ηλίας Ψινάκης, καθώς τα χρέη φτάνουν τα 12,7 εκ. ευρώ, ενώ τα έσοδα δεν φτάνουν ούτε καν για τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου.


Μπήκαμε σε ένα άδειο δημαρχείο χωρίς κανένα αρχείο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης
«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και μου ήρθε εμένα ο λογαριασμός. Ο δήμος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λογιστικά, οικονομικά και πρακτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα δεκάδες παρανομίες, οικονομικές ατασθαλίες και αμέτρητα σκάνδαλα από το «τρελό πάρτι» -όπως το χαρακτήρισε- που είχε στηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
Ο δήμαρχος Μαραθώνα κατήγγειλε ευθέως την προηγούμενη δημοτική αρχή για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, παρά τις δεσμεύσεις ότι στο ταμείο υπήρχαν 2 εκ. ευρώ. Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, ο Δήμος Μαραθώνα είχε στο ταμείο του 1,81 εκ. ευρώ, εκ των οποίων είναι διαθέσιμα μόλις 370.000 ευρώ, καθώς το υπόλοιπο ποσό έχει κατασχεθεί.
Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, δεν πρόκειται να προχωρήσει στη λήψη δανείου, αλλά θα απευθυνθεί στον υπουργό Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο, καθώς και στην περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, ώστε να δοθεί προσωρινή λύση. «Εάν δεν επιτευχθεί αυτό, προς το παρόν οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι».
Ο Ηλίας Ψινάκης παρέθεσε με καταιγιστικό τρόπο μερικά από τα σκάνδαλα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που διεξάγονται. «Μπήκαμε σε ένα άδειο δημαρχείο χωρίς κανένα αρχείο», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η διεύθυνση οικονομικού εγκλήματος είναι στη διαδικασία ανάκτησης των ηλεκτρονικών αρχείων, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών συνεχίζει τις έρευνες.
Συγκεκριμένα οι οικονομικά επιλήψιμες περιπτώσεις που κατήγγειλε ο δήμαρχος Μαραθώνα αφορούν:
• Τα δάνεια. Τα χρέη του δήμου ξεπερνούν μαζί με τους τόκους τα 9 εκ. ευρώ.
• Τις τεχνικές υπηρεσίες που βρίσκονται σε «αποδόμηση». Από τους 14 υπαλλήλους έχουν μείνει τέσσερις προϊστάμενοι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταταχθεί σε άλλους δήμους.
• Τις υπηρεσίες ύδρευσης. Από το τέλος του 2011 δεν είχε πληρωθεί κανένας λογαριασμός ΕΥΔΑΠ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να καταβληθούν συνολικά 1.500.00 ευρώ.
• Τα κοιμητήρια. Κανένα έσοδο δεν έφτασε ποτέ στον δήμο από τα κυλικεία τα οποία «είχαν δοθεί διά βοής σε φίλους».
• Τις οικονομικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για καμία προμήθεια για κανένα είδος. Ολα γίνονταν με απευθείας αναθέσεις.
• Τις υπηρεσίες αθλητισμού. Κυλικεία γηπέδων έχουν μετατραπεί σε ψησταριές και μπουζούκια που είχαν δοθεί επίσης σε συγγενείς και φίλους της προηγούμενης δημοτικής αρχής, χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο και τέλη.
• Τα οχήματα του δήμου. Από τα 180 οχήματα τα μισά είναι κατεστραμμένα, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε κακή κατάσταση. Για τη συντήρησή τους είχαν δοθεί 500.000 ευρώ σε παράνομο ιδιωτικό συνεργείο. Επιπλέον ξοδεύτηκαν καύσιμα τα οποία ξεπερνούν σε κόστος τα χρήματα που δίνει ο Πειραιάς και η Κηφισιά.
• Την υπηρεσία καθαριότητας. Δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα, καθώς «εξαφανίστηκαν» τα τέσσερα που υπήρχαν.
• Την αναπτυξιακή εταιρεία. Ο Ηλίας Ψινάκης κατήγγειλε ότι ο τέως αντιδήμαρχος, που ήταν στο πόστο της αναπτυξιακής και παραμένει άφαντος, δεν είχε αποδώσει κανένα έσοδο από τα τέλη και τους φόρους που πλήρωναν οι καταστηματάρχες της περιοχής. Αντίθετα η επιχείρηση έχει χρέος 400.000 ευρώ.

Πηγή:

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: Ψινάκης: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.