Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας διαφορετικός Ψινάκης;


photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com

Η γνωστή ρήση «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», ίσως να ισχύει αντίστροφα για τον Ηλία Ψινάκη, και στην περίπτωσή του τα ράσα, τελικά, να κάνουν τον παπά!
Διαβάζω στο newsbeast.gr που το αναμεταδίδει και το nooz.gr ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες φορώντας γυαλιά ηλίου ακόμα και σε κλειστούς χώρους. Η πρώτη μου αντίδραση σε μια τέτοια «είδηση»...
θα ήταν ότι πρόκειται για μια ακόμα lifestyle παραξενιά του γνωστού σε όλους μας Ηλία Ψινάκη. Αν πιστέψουμε όμως το ρεπορτάζ, πρόκειται για ατύχημα του νέου δημάρχου κατά την τέλεση των καθηκόντων του.
Έτσι, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία είχε πάει, μαζί με ομάδα επιστημόνων, να κάνει επιθεώρηση στους σωλήνες ύδρευσης της περιοχής του δήμου οι οποίοι χρονολογούνται από το 1920, είναι σκουριασμένοι και είναι από αμίαντο που είναι καρκινογόνος. Οι ειδικοί δεν θέλησαν να μπουν στον σωλήνα προκειμένου να πάρουν δείγμα και να το πάνε για εργαστηριακή εξέταση και το δύσκολο έργο ανέλαβε ο Ηλίας Ψινάκης, χωρίς όμως να πάρει τα ανάλογα μέτρα προστασίας: κράνος, ειδικά γυαλιά και ειδικές γαλότσες. Ο δήμαρχος Μαραθώνα μπήκε στο σωλήνα κι έξυσε τη σκουριά για να πάρει δείγμα για το εργαστήριο. Όμως έπεσαν στα μάτια του ίνες αμιάντου και τραυμάτισαν τον εξωτερικό χιτώνα και των δύο ματιών. Άμεσα επισκέφθηκε γιατρό ο οποίος του συνέστησε να είναι τα μάτια του συνέχεια κλειστά, να φοράει κολλύριο και να αποφεύγει το φως. Ο Ηλίας Ψινάκης έκρινε ότι δεν μπορούσε να απουσιάσει από τον δήμο, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, παρά τη συμβουλή των γιατρών, εξού και τα γυαλιά ηλίου.
Συμπεριφορά μη αναμενόμενη, τουλάχιστον από πολλούς, μέσα σε αυτούς και εγώ, έχοντας στο νου την εικόνα που ο Ηλίας Ψινάκης έδινε μέσα από τα διάφορα πάνελ της τηλεόρασης. Τελικά μήπως το ράσο κάνει τον παπά ή αλλιώς η θέση κάνει τον άνθρωπο; Φαίνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό ισχύει. Όπως φαίνεται, οι Δήμοι της περιφέρειας έπαψαν να είναι «της πλάκας», και κάποιοι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι παίρνουν τον ρόλο τους στα σοβαρά. Παράδειγμα και ο, επίσης προερχόμενος από τη show biz, δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσει κανείς για ανανέωση του θεσμού του δημάρχου.
Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε ποτέ να είμαστε σαν την Ιταλία, με την τεράστια αποκέντρωση, είναι όμως βέβαιο ότι κάτι κινείται, κάτι αλλάζει, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών πράγμα που τις καθιστά πιο ελκυστικές στα μάτια όσων θέλουν να προσφέρουν στην υπόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης, και αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.