Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.

Αναδημοσίευση Άρθρου της 4 Νοεμβρίου 2013
Αρμακόλας
Φαίνεται ότι στο Βαρνάβα Αττικής, οι υπεύθυνοι των πολιτιστικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή, έχουν μια τελείως ξεχωριστή αντίληψη για τον πολιτισμό και κατ΄επέκταση, επίσης μια τελείως δικιά τους αντίληψη για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες των φορέων αυτών...

Στον Βαρνάβα λοιπόν, δραστηριοποιούνται μια Λαογραφική Εταιρεία η οποία παράλληλα “τρέχει” και ένα Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο Άρτου (με το βαρύγδουπο προσδιορισμό Ευρωπαϊκό), ένα Κέντρο Τεχνών Γραμμάτων και Νεότητος, ένας Σύλλογος Γυναικών και ένας Μορφωτικός Σύλλογος.
 Άγγελος
Παπακωνσταντίνου
Ο απλός παρατηρητής, πληροφορούμενος για την ...πληθώρα τόσων πολιτιστικών φορέων σε μια κοινότητα των 1.500 κατοίκων, θα φαντάζεται ότι στην περιοχή η αγάπη και ο σεβασμός στην Τέχνη και τον Πολιτισμό θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και ότι αντίστοιχη θα είναι και η εκτίμηση στους επώνυμους δημιουργούς  που τυχαίνει να ζουν στην περιοχή.
Στο Βαρνάβα ζούσε και διατηρούσε και το ατελιέ του ο αείμνηστος Δημήτρης  Αρμακόλας γλύπτης, διεθνώς αναγνωρισμένος με εξαιρετικά σοβαρό έργο.
Στο Βαρνάβα επίσης, τυχαίνει να ζουν και να διατηρούν τα ατελιέ τους οι κορυφαίοι ζωγράφοι ΄Αγγελος και Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου.   Καλλιτέχνες που το έργο τους συνοδεύεται από εντυπωσιακό όγκο δημοσιευμάτων, κριτικών μελετών και παρουσιάσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.  Ο Παπακωνσταντίνου μάλιστα, επί σειράν ετών κατέθεσε ψυχή, χρόνο και χρήμα, για το Παιδικό Εργαστήρι Ζωγραφικής Βαρνάβα έναν φορέα που η προηγουμένη Κοινοτική Αρχή με την σιωπηλή “ανοχή” των υπολοίπων “πολιτιστικών” φορέων, σαμποτάρισε με προκλητικό τρόπο οδηγώντας τον σε παύση λειτουργίας, προκειμένου να “βολέψει” τοπικό αυτοαποκαλούμενο
ζωγράφο, που τύχαινε όμως να είναι “ημέτερος” τόσο με την Κοινοτική Αρχή, όσο και με τα ...προεδρεία των λοιπών φορέων της Κοινότητος.
Οι τόσο λοιπόν κοπτόμενοι για τον Πολιτισμό και την Τέχνη αυτοί φορείς του Βαρνάβα, ουδέποτε αισθάνθηκαν την ανάγκη να διοργανώσουν έστω μια μικρή και ταπεινή εκδήλωση για να τιμήσουν τους τόσο σημαντικούς δημιουργούς που ζουν και δημιουργούν στην περιοχή τους. Ότι εκδηλώσεις γίνονται, γίνονται ερήμην των καλλιτεχνών αυτών και μάλιστα, ούτε καν προσκλήσεις δεν τους αποστέλλονται !
‘Όταν άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού τιμούν με αφιερώματα, εκδηλώσεις, προσκλήσεις τους δημιουργούς αυτούς, σιγά να μην καταδειχθούν τα...επαϊοντα στα περί Πολιτισμού προεδρεία των τοπικών αυτών φορέων να ασχοληθούν με καλλιτέχνες όπως ο Αρμακόλας, ο Άγγελος και ο Παπακωνσταντίνου 
------------- 
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.