Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μαραθώνας-καταγγελίες Ψινάκη: Η Δίωξη σε λίγες μέρες θα βρει τον ένοχο

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται η υπόθεση με τα οικονομικά αρχεία του δήμου Μαραθώνα που χάθηκαν. Σε λίγες μέρες θα διαπιστωθεί τι συνέβη.
«Εκαναν…. cleaning (καθαρισμό) περίπου 5.500 σελίδων Α4, από τα αρχεία του δήμου και έκαναν back up αυτών των αρχείων στα στικάκια και τον φορητό σκληρό δίσκο, που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους» υποστηρίζουν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη διερεύνηση της καταγγελίας, που αφορά στο Δήμο Μαραθώνα.

Ο τρόπος και η μεθοδολογία διαγραφής και αντιγραφής αυτών των αρχείων είναι ύποπτοι, υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη, που επισημαίνουν «πως αν δεν έχεις πρόβλημα παίρνεις τα αρχεία σου σε ένα στικάκι και φεύγεις, δεν φέρνεις συνεργαζόμενη εταιρεία πληροφορικής προκειμένου να 'καθαρίσει' με ειδικό μηχάνημα τους υπολογιστές του δήμου και κάνει τις αντιγραφές».
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δηλώνουν πως σε περίπου 10 ημέρες θα διαπιστωθεί με ακρίβεια πως, πότε και τι αρχεία έχουν αφαιρεθεί.
Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, στελέχη της συγκεκριμένης διωκτικής αρχής προέβησαν σε πέντε κατ’ οίκων έρευνες, στελεχών της πρώην δημοτικής αρχής και ενός ιδιώτη ιδιοκτήτη εταιρείας πληροφορικής, από τις οποίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος αποθήκευσης και τέσσερα usb.
Σύμφωνα με την καταγγελία της νέας δημοτικής αρχής, η διαγραφή έχει γίνει από υπολογιστές της Οικονομικής Υπηρεσίας, μία μέρα πριν την ορκωμοσία, και αφορούσε αρχεία με τα οποία κατοχύρωναν μεταγενέστερο αριθμό πρωτοκόλλων για την δικαιολόγηση  αποφάσεων, δαπανών και αγορών.
Στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα αρχεία αφορούν το πολιτικό «πελατολόγιο» του πρώην δημάρχου και προσωπικές καταγραφές των δύο γραμματέων του και των δύο γυναικών αντιδημάρχων που ασχολούνταν με οικονομικά και διοικητικά ζητήματα.
Για τη διαγραφή και την αποθήκευση σε «στικάκια» αυτών των δεδομένων κλήθηκαν οι υπεύθυνοι εταιρείας πληροφορικής που συνεργαζόταν με τον δήμο και οι οποίοι έχουν κρατήσει βάσει νόμου σχετικό ηλεκτρονικό αντίγραφο, υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη και συμπληρώνουν πως «τα διαγραμμένα αρχεία δεν αφορούν παρεμβάσεις στο αυτόνομο ηλεκτρονικό σύστημα οικονομικών συναλλαγών του δήμου, για τα οποία εξάλλου ενημερώνεται και το κυβερνητικό σύστημα Διαύγεια».
Πηγή:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.