Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις στον Δήμο Μαραθώνα με έρευνες σε 5 σπίτια

Κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος και πέντε usb stick
Ραγδαίες εξελίξεις στον Δήμο Μαραθώνα με έρευνες σε 5 σπίτια

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην έρευνα για την αφαίρεση  δεδομένων οικονομικών στοιχείων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δήμου Μαραθώνα, λίγο πριν την  ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.... 

 Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ. ΑΣ.  ύστερα από τις καταγγελίες που έγιναν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί νομότυπες αστυνομικές έρευνες στις οικίες πέντε ημεδαπών.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και  4 φορητές συσκευές αποθήκευσης ( USB sticks ), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.
Επίσης, το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Προηγουμένως, την ώρα που ο Ηλίας Ψινάκης ήταν στο γραφείο του Γενικού επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ,παρουσία εισαγγελέα,  έκανε φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, μετά την καταγγελία του Δημάρχου Μαραθώνα για αφαίρεση σκληρών δίσκων από το οικονομικό τμήμα του δήμου.
«Σήμερα είχαμε την αντίδραση της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο κύριος Σφακιανάκης είχε αναλάβει προσωπικά την υπόθεση.  Προχθές το βράδυ του κατέθεσα το πρόβλημά μου και σε αστραπιαία κινηματογραφική ταχύτητα ήρθαν τα κλιμάκια» δήλωσε ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα.  
Και αυτή ήταν η πρώτη καταγγελία αφού πριν λίγες μέρες ήρθε στο φως και δεύτερη που αφορά το πρωτόκολλο. Σύμφωνα με αυτή κάποιοι υπάλληλοι κρατούσαν ανοικτούς αριθμούς πρωτοκόλλων που τους χρησιμοποιούσαν για να δικαιολογούν αποφάσεις κι εντολές.
«Είναι πάρα πολλές οι υποθέσεις και διαφορετικές. Είναι μια έρευνα πολύ σοβαρή,  σε πάρα πολλά επίπεδα και σε πολύ βάθος» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ο κ. Ψινάκης.   
Από την πλευρά του ο κ. Ρακιντζής δήλωσε: «Δέχτηκα τον κύριο Ψινάκη γιατί μου έκανε αίτημα και ζήτησε τη βοήθειά μου για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που βρήκε στο Δήμο και εκκρεμούν οικονομικά  και διοικητικά. Του ζήτησα να με ενημερώσει πλήρως και θα διατάξω τους δέοντες ελέγχους για την εξακρίβωση και επίλυση των προβλημάτων αυτών».
Ο πρώην δήμαρχος ωστόσο συνεχίζει να επιμένει πως δεν θα επαληθευτούν τα καταγγελλόμενα και ότι πρόκειται για μια εκστρατεία λασπολογίας εναντίον του.
Ο Η. Ψινάκης, απαντώντας στον πρώην δήμαρχο που μιλάει για «εκστρατεία λασπολογίας» ανέφερε ότι  «αυτό θα το δείξουν οι έρευνες, αν πέφτουμε έξω θα του ζητήσουμε και συγγνώμη».
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.