Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Πώς και πού θα βρείτε τα εκκαθαριστικά (αναλυτικές οδηγίες)

Πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αναζητούν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει, με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, ώστε να μπορέσουν να βρουν την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν στο http://www.gsis.gr και αφού συνδεθούν στο λογαριασμό τους, να μπουν στην ενότητα « Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης».

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τον φόρο σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη ως το τέλος Αυγούστου και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2014.
Οι προθεσμίες πληρωμής των πέντε δόσεων:
  • Η 1η δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 29-08-2014
  • Η 2η δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30-09-2014
  • Η 3η δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31-10-2014
  • Η 4η δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 28-11-2014
  • Η 5η δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31-12-2014
Επίσης μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Ταυτότητα οφειλής». Από τη σελίδα που θα ανοίξει μπορείτε να εκτυπώσετε το Σημείωμα για Πληρωμή πατώντας το κουμπί «Εκτύπωση». Το Σημείωμα για Πληρωμή περιέχει ένα μοναδικό αριθμό για κάθε οφειλή, υπό το όνομα «Ταυτότητα οφειλής». Η Ταυτότητα Οφειλής ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της και είναι απαραίτητη για την πληρωμή του οφειλόμενου ποσού.
Με εκτυπωμένη τη σελίδα αυτή μπορείτε να πληρώνετε την οφειλή, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Τα 9 πρώτα ψηφία της «Ταυτότητας Οφειλής» αντιστοιχούν στον ΑΦΜ σας.
Για την αποφυγή λαθών, ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, ως προς την αναγραφή της σωστής «Ταυτότητας Οφειλής». Σε περίπτωση που επιθυμείτε στο «Σημείωμα για Πληρωμή» να μην εμφανίζονται ποσά, επιλέξτε το κουμπί «Εκτύπωση χωρίς Ποσά». Πατήστε το κουμπί «Στοιχεία Οφειλών» για να επιστρέψετε στην Εικόνα Οφειλών.
Πηγή: 
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. ..άντε και πες πως βρήκαμε τα εκκαθαριστικά. Τα χρήματα πού θα τα βρούμε Οέο;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.