Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εμπλοκή στο σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ

Η aftodioikisi.gr έχει αποκαλύψει από τις αρχές Οκτωβρίου το σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο σχεδιασμός αυτός που υποστηρίζεται από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη έχει παγώσει λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ιδιαίτερα επιφυλακτικός φέρεται να είναι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

Το πολιτικό πρόβλημα που αναδεικνύεται από όσους αντιδρούν είναι ότι μια σύγκρουση της κυβέρνησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε προεκλογική περίοδο θα μπορούσε να έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές υποστηρίζουν ότι με το νέο έτος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαίου, ατύπως θα ξεκινήσει μια πολύμηνη προεκλογική περίοδος που σταδιακά θα κλιμακώνεται. Και εκτιμούν ότι οι δρόμοι πνιγμένοι στα σκουπίδια θα ενθαρρύνουν τη λεγόμενη αντισυστημική/αντικομματική ψήφο και οπωσδήποτε θα πλήξουν την κυβέρνηση που θα εμφανίζεται αδύναμη να διαχειριστεί μια κρίση που αγγίζει άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Πάντως, τουλάχιστον δύο δήμαρχοι μεγάλων πόλεων έχουν στα χέρια τους μελέτη που δείχνει ότι με την κατάργηση της υπηρεσίας καθαριότητας θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα με πολύ μικρότερο κόστος. Τα στοιχεία αυτά επικαλούνται οι υποστηρικτές του σχεδιασμού που επιμένουν ότι πρέπει να γίνει η σύγκρουση και ότι η κοινή γνώμη θα εκτιμήσει τη μεταρρυθμιστική δυναμική εφόσον καταδειχθεί αποφασιστικότητα μέχρι το τέλος.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.