Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κόντρα ΥΠΕΚΑ – Δήμου Μαραθώνα για τις χρήσεις γης


 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 14 ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Να απαλειφθεί άμεσα το άρθρο 14 από το Προεδρικό Διάταγμα «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης» ζητεί, μετά και τη σχετική, ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση της 10ης Ιανουαρίου 2012, ο Δήμος Μαραθώνα.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έχει αναρτήσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 στο Διαδίκτυο (http://www.opengov.gr/minenv/?p=3174) προς Δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης».
Στα άρθρα που ήδη έχουν αναρτηθεί και συγκεκριμένα το άρθρο 14 αναφερόμενο σε περιοχές ελέγχου και περιορισμού δόμησης και χρήσεων, δημιουργεί στις εκτός Σχεδίου περιοχές, ένα νέο καθεστώς δόμησης που θα πλήξει βάναυσα την περιοχή του Δήμου Μαραθώνα που κατά 4/5, βρίσκεται, με υπαιτιότητα της κεντρικής διοίκησης που δεν προχωρά στις σχετικές εντάξεις, εκτός Σχεδίου Πόλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνος, στη συνεδρίαση της 10ης  Ιανουαρίου 2012, μετά από εισήγηση του Προέδρου του και με ομόφωνη απόφασή του ζητά:
Να απαλειφθεί άμεσα το άρθρο 14 από το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα και να μην εξαρτάται η δόμηση για κατοικία με την κύρια εκμετάλλευση του κατόχου της γης, μια και η επιβαρυμένη οικονομία μας δεν αντέχει άλλα τέτοια καταστροφικά μέτρα. Οι αντίστοιχες χρήσεις γης θεωρούμε ότι πρέπει να καθορίζονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι είναι οι πλέον αρμόδιες να κρίνουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών σε σχέση με την εκμετάλλευση των ακινήτων των δημοτών τους.

Πηγή: 
 --------------------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.