Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δημόσια διαβούλευση για το επιχειρησιακό

Ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα για το 2012-2014 κατέθεσε η δημοτική αρχή και ενεκρίθη η πρώτη φάση του ομόφωνα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο– Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στο marathon.gr

Δημόσια διαβούλευση για το επιχειρησιακό
Ένα μεγαλόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό που στις μέρες που ζούμε δείχνει ολοένα και δυσκολότερο να εφαρμοστεί οργάνωσε ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Στέλιος Κωνσταντούλας και κατέθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

 
Το συμβούλιο (μετά από παρέμβαση του κου Δεληβοριά να προστεθεί το θέμα των ΧΥΤΑ), ενέκρινε την Α’ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος που αποτελεί τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου αλλά ζητάει και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των φορέων. Ως εκ τούτου έχει αναρτήσει για Δημόσια Διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου www.marathon.gr το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που αποτελεί το Στρατηγικό Σχεδιασμό του νέου Δήμου Μαραθώνα για την περίοδο 2012-2014 (http://site.marathon.gr/attachments/264_epixeir.sxediasmos.pdf) έως τις 22 Δεκεμβρίου.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής - λειτουργικής ανάπτυξης για την περίοδο 2012-2014, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα, συνιστά ένα συνεκτικό πλαίσιο στρατηγικών στόχων και προτεραιοτήτων που εξειδικεύονται σε δράσεις με ορίζοντα τριετίας, για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου.
Καλύπτει το σύνολο των δράσεων τοπικής ανάπτυξης, καθώς και της οργάνωσης των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθορίζονται οι στρατηγικοί στόχοι, οι προτεραιότητες της τοπικής ανάπτυξης, καθώς και η οργάνωση των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Nομικών τους προσώπων, με παράλληλη εξειδίκευση των δράσεων, ειδικά για την τρέχουσα περίοδο 2012-2013.
Η διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης είναι σημαντική για την ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος με τη Β’ Φάση του που αποτελεί τον Οικονομικό Προγραμματισμό του Δήμου για την επόμενη τριετία και έχει ως στόχο να ληφθούν υπόψη στο Προγραμματισμό των Δράσεων οι απόψεις των πολιτών και των τοπικών φορέων ώστε να υπάρξει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει εγγράφως τις προτάσεις του, μέχρι 22 Δεκεμβρίου 2011, υπόψη του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Μαραθώνος στη διεύθυνση Μαραθώνος 104, Νέα Μάκρη ή στο fax 2294094415 ή με e-mail: diavoulefsi@marathon.gr
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.