Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Και το νερό... ευρουλάκι!

 
kanaliΕπεκτείνεται η επιβολή 13% ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης των δήμων και στην αγροτική οικονομία
Το νερό είναι «χρυσός» λένε οι κερδοσκόποι. Χωρίς το νερό δεν μπορεί να ζήσει κανένας οργανισμός και είναι βιοτικό αγαθό για κάθε φυτό και ζώο του πλανήτη. Αυτό το τόσο απαραίτητο αγαθό το παρέχει δωρεάν η φύση στα ίδια της τα δημιουργήματα. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να το φορολογήσουνε οι κερδοσκόποι. Είναι βιοτικό αγαθό!
 Αρπαχτή και στο νερό!
Και στους χαλεπούς όσο και "άνυδρους" καιρούς που ζούμε όποιος θέλει δροσιά... θα πρέπει να πληρώσει αδρά. Στην λογική αυτή (του απραλόγου) επεκτείνεται η επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους δήμους, καθώς και στο αγροτικό νερό. Με τις 38 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, θα επιβληθεί ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους δήμους ή συνδέσμους αυτών, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων -ΟΕΒ, Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ- στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτή. 
kanaliΟι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που λειτουργούν υπό μορφή Συνεταιρισμού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αντικείμενό τους είναι η άρδευση, συντήρηση και κατασκευή έργων με αποκλειστικά δικές τους χρηματοδοτήσεις. Τα έσοδά τους προέρχονται από τις εισφορές των μελών τους και είναι ανταποδοτικά, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό.
Η επιβολή ΦΠΑ 13 % στα τιμολόγια τους, στην ουσία οδηγεί στην κατάργησή της λειτουργίας τους, αφού οι εισφορές αυξάνονται υπερβολικά και θα οδηγήσουν τους αγρότες στη μη καταβολή αυτών, άρα στην δημιουργία χρέους στους οργανισμούς.
Επίσης είναι προφανές ότι η φορολόγηση των εισφορών για τους αγρότες
α. μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν και να προωθηθούν στις ξένες αγορές, και
β αυξάνει τα βάρη για τους αγρότες άρα και τους τελικούς καταναλωτές, τους Έλληνες πολίτες, που ήδη πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Οι καταναλωτές είναι αγανακτισμένοι από τα φορομπηχτικά μέτρα που μας επέβαλαν οι «προστάτες» μας, για να πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια του δανεισμού των κυβερνήσεων. Απαιτούν η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους φόρους στην αγροτική και οικιακή οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο παραγωγούς και καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.