Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Καλεί δημάρχους για εφαρμογή του «Καποδίστρια 2»

«να καταθέσουν ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».

Να δώσουν το «πράσινο φως» ώστε να εφαρμοστεί ο «Καποδίστριας 2» στην Αττική χωρίς αντιδράσεις, ζητεί από τους δημάρχους του Λεκανοπεδίου ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Δ. Καλογερόπουλος, ο οποίος παράλληλα τους καλεί να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για συναινετικές συνενώσεις με όμορους δήμους ή κοινότητες. Αλλωστε, πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ, προτείνει δραστικές μειώσεις στον αριθμό των ΟΤΑ από 1.034 που είναι σήμερα σε 380-390.
Για το Λεκανοπέδιο, οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις περιορίζονται μόνο στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική, ενώ ο συνολικός αριθμός των δήμων μειώνεται από 122 σε 87-92. Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τυχόν εμπόδια που προκύψουν κατά το κύμα συγχωνεύσεων των ΟΤΑ, ο πρόεδρος της ΤΕΚΔΝΑ ζητεί από τους αιρετούς «να καταθέσουν ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».
Οι προτάσεις των ΟΤΑ θα συζητηθούν σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκαλέσει η ΤΕΔΚΝΑ και στη συνέχεια θα αποσταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΚΕ.
Επίσης, στην επιστολή του ο κ. Καλογερόπουλος θέτει ως βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου για τη διοικητική μεταρρύθμιση την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων της πολιτείας, έναντι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και την ενίσχυση κάθε νέας αρμοδιότητας με τους αναγκαίους πόρους.
ΕΘΝΟΣ 2/9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.