Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ολοκληρώνεται το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Μαραθώνα

Ηλίας Ψηνάκης: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Χρειάζομαι επειγόντως διακοπές

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κατά το τρισάγιο που τέλεσε στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος, ήταν ξεκάθαρος. «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Εγώ θα εκτελέσω την αποστολή μου και χρειάζομαι επειγόντως διακοπές». Όσο για το αν είχε σκοπό να βάλει ξανά υποψηφιότητα αν δεν είχε συμβεί η τραγωδία στο Μάτι, ο Ηλίας Ψηνάκης ήταν αφοπλιστικός. «Δεν ξέρω. Με τα “αν” δεν γράφεται ιστορία. Εγώ θα πάω να ξεκουραστώ τέσσερα χρόνια κι αν ζούμε βλέπουμε».

Με τις δηλώσεις του αυτές ο Δήμαρχος Μαραθώνα ξεκαθάρισε τελικά και προσωπικά, ένα γνωστό σε όλους στην πόλη «μυστικό», ότι δε θα αποτολμούσε μια εκ νέου υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του ιστορικού Δήμου, αφού εδώ και μήνες βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης, όχι μόνον από τους δημότες, αλλά και από τους μέχρι πρότινος στενούς του συνεργάτες και φίλους. Μια πλήρης απαξίωση που έχει περάσει πλέον κι εκτός των συνόρων του Δήμου μας, με χαρακτηρισμούς και εκφράσεις σε κανάλια και αθηναϊκές εφημερίδες που δεν τον τιμούν, όπως «Δήμαρχος μερικής απασχόλησης» που «δεν πήρε μόνος του αυτή την απόφαση, αλλά οι πολίτες του Μαραθώνα τού έδειξαν την πόρτα εξόδου, γιατί απλά δεν τους έλυσε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της θητείας του».

Παρά τις δηλώσεις του Ηλία Ψηνάκη περί απόσυρσής του, εμείς κρατάμε κάποιες μικρές επιφυλάξεις στο κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές και τελεσίδικες. Παρόλα αυτά κι ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Ψηνάκης, οι πολιτικές εξελίξεις στην πόλη του Μαραθώνα, εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών του Μαΐου, άρχισαν να ξεκαθαρίζουν.
Ήδη διαφαίνονται οι πρώτες κινήσεις υποψηφίων Δημάρχων με τα περισσότερα από τα γνωστά ονόματα, που αναφέραμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, να εκδηλώνονται διακριτικά προς το παρόν, φανερώνοντας πλέον τις διαθέσεις τους, παρότι δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει με κάποιον επίσημο τρόπο την οριστική απόφασή τους για κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου.

Οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Μαραθώνα

Απέχοντας μόλις οκτώ μήνες από τις εκλογές, δεδομένη θεωρείται πλέον η συμμετοχή σε αυτές του ιδιαίτερα έμπειρου Δημοτικού Συμβούλου, Στέργιου Τσίρκα, επί σειρά ετών Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Μάκρης και στη συνέχεια του Καλλικρατικού Μαραθώνα. Φαίνεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνεργασία του όχι μόνο με γνωστά κι έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης, αλλά και με πολλούς νέους και νέες σε ηλικία υποψήφιους συμβούλους.
Δεδομένη αντικειμενικά θεωρείται και η συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου, Σπύρου Λιβαθινού, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την πρώτη περίοδο της θητείας του Ηλία Ψηνάκη με τον οποίο στη συνέχεια διαφώνησε και διαφοροποιήθηκε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει συγκεντρώσει, για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του, αρκετά ικανά πρόσωπα της πόλης.
Με γραπτή ανακοίνωσή του στο τεύχος Οκτωβρίου της ΜΡ, ο Κώστας Μπούτσικος, Πολιτικός Μηχανικός με γραφείο στη Νέα Μάκρη, δηλώνοντας τη συμμετοχή του στις Δημοτικές Εκλογές, εμφανίζεται πλέον και επίσημα ως υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ήδη στελεχωθεί με νέα, ικανά και πρωτοεμφανίζομενα πρόσωπα και σύντομα αναμένουμε τις πρώτες επίσημες εκδηλώσεις.
Με σκοπό αυτή τη φορά να πραγματοποιήσει την υπέρβαση, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Χατζηγιάννης, έχει προχωρήσει για τα καλά στον εμπλουτισμό του ψηφοδελτίου του και θεωρείται πλέον προφανές ότι θα είναι κι αυτός ένας από τους υποψήφιους Δημάρχους που θα έχουμε να επιλέξουμε τον Μάιο.
Πέραν των παραπάνω κι εκτός απροόπτου δεδομένων υποψηφιοτήτων, βέβαιη θεωρούμε και τη συμμετοχή της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» η οποία το 2014, με επικεφαλής τον Φώτη Δεληβοριά, εξέλεξε τρία μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Δελαγραμμάτικας, νέος επικεφαλής της παράταξης, θα είναι κι ο υποψήφιος Δήμαρχος.
Τέλος, βεβαία θεωρείται και η συμμετοχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα» με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Στεφανίδη.
Πέραν των έξι υποψηφιοτήτων που ήδη αναφέραμε, δεν θεωρείται απίθανο να προκύψουν κι άλλες υποψηφιότητες, αφού μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου υπάρχει αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα. Παρόλα αυτά, εμείς δε θα κάνουμε καμία αναφορά σε δυο-τρία ακόμη ονόματα πιθανών υποψηφίων που ακούγονται, μέχρι να προκύψει επιβεβαίωση από τους ίδιους.
Άγνωστες μέχρι τώρα παραμένουν οι προθέσεις κάποιων που σκέφτονται κι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφιοι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, μια δυνατότητα που δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος Εκλογικός Νόμος «Κλεισθένης».
Έπεται μια ενδιαφέρουσα συνέχεια. Εν αναμονή λοιπόν…
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.