Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Θωμάς Ρούσσης: Υποψήφιος Δήμαρχος και πάλι για νέα τετραετία


Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, εν μέσω χειροκροτημάτων, στην ασφυκτικά γεμάτη  αίθουσα του πολυχώρου ATLANTIS, ανέβηκε στο βήμα όπου  προέβη  στον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής 2014-2018, αλλά και για να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για την τη θέση του Δημάρχου Ωρωπού στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 με το συνδυασμό «Πρώτα ο Δημότης».

Ο κ. Ρούσσης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, τόνισε  «Όπου κι αν γυρίσω το βλέμμα μου πέφτω σε πρόσωπα γνωστά. Σε πρόσωπα που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί μας δεν είναι μόνο όσοι δεν μπόρεσαν να μας ακολουθήσουν. Όλοι μαζί θα ‘όμως συνεχίσουμε να πορευόμαστε για  να γίνει ο Ωρωπός καλύτερος για όλους μας».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού αναφερόμενος στο Δήμο και τη λειτουργία του είπε ότι «Η Διοίκηση είναι ένα μεγάλο στοίχημα σε ένα δήμο με μεγάλη έκταση και ανομοιογένεια».

Και πρόσθεσε «Όταν αναλάβαμε η κατάσταση στο Δήμο ήταν απελπιστική. Υπήρχε ένα χάος. Όλα σε αταξία. Δεν βρήκαμε  κανένα αρχείο  από τον πρώην Δήμαρχο. Η πρώτη μου πράξη ως Δήμαρχος ήταν να βρω κλειδαρά να ανοίξω τα γραφεία του Δήμου. Εργαστήκαμε σκληρά  Σήμερα  τέσσερα  χρόνια μετά νοιώθω ότι ο δήμος μας έχει αλλάξει πρόσωπο. Ο Δήμος μας είναι πλέον διαφορετικός πιο ανθρώπινος, πιο φιλικός στο πολίτη, δίπλα στο πολίτη».

Ο κ. Ρούσσης αναφερόμενος στα έργα υποδομής του Δήμου υποστήριξε ότι «Τα έργα πνοής, είτε δεν σχεδιάστηκαν. είτε εγκαταλείφτηκαν, σήμερα,  βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.
Ο Δήμος Ωρωπού έχει πια αξιοπιστία μας γνωρίζουν και έχουμε συνεργασία με τους υπουργούς εκμεταλλευόμενοι κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Εργαζόμαστε συλλογικά και αυτό φαίνεται στη πράξη. Έχουμε κάνει και λάθη αλλά όποιος εργάζεται κάνει και λάθη αλλά δεν έγιναν με πρόθεση για να προξενήσουμε κακό σε κανέναν. Ποτέ δεν κλείσαμε την πόρτα σε κανέναν».

Άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «Απέναντί μας είχαμε μια αντιπολίτευση που τρέφεται με καταγγελία και τεράστια ψέματα. Συνηθίσαμε το ΟΧΙ σε όλα. Δεν ψήφισαν κανένα έργο ούτε τα έργα αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές. Θέλουν το δήμο στάσιμο Όλες οι καταγγελίες τους καμία δεν έγινε δεκτή. Πέρυσι έκαναν προσφυγή για τον προϋπολογισμό αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Κατάφεραν μόνο να μην πληρωθούν οι υπάλληλοι. Φέτος δεν το αποτόλμησαν».

Και πρόσθεσε «Με τα περίφημα τοξικά του Συκαμίνου έκαναν προσπάθεια να προσβάλουν εμένα και την οικογένεια ΄μου.  Αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Η περίοδος της λάσπης και του κιτρινισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Σήμερα στέκομαι μπροστά σας με υπερηφάνεια.  Πετύχαμε πολλά και συνεχίζουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Τέσσερα  χρόνια δουλεύουμε ενωμένοι και το έργο μας καταγράφεται στο έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας.

Σας ζητώ  να διαβάσετε αυτό το έντυπο και σας ζητώ να μας κρίνετε όσο πιο αυστηρά μπορείτε γιατί πιστευτώ ότι οι πολίτες έχουν το αλάνθαστο κριτήριο της κρίσης».
Στη συνέχεια παρουσίασε περιληπτικά όλα τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί αλλά και, ήδη, βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού.

Ακολούθως είπε με εμφανή την συγκίνηση στο πρόσωπό του «Πιστεύω ότι εχθρός του κακού είναι το καλό Αυτό μας χαρακτηρίζει. Δουλεύουμε ακατάπαυστα. Χρειάζεται όλοι να εργαζόμαστε ακατάπαυστα. Γιατί ο Δήμος δεν αντέχει τίποτα λιγότερο. Για αυτό σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε ξανά. Να εμπιστευτείτε την ομάδα μας.
Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρώτα ο πολίτης» για τη θέση του Δημάρχου Ωρωπού στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Ζητώ τη στήριξη και εμπιστοσύνη σε όλοι την ομάδα μας».

Η εκδήλωση για την υποψηφιότητα του κ. Ρούσση ολοκληρώθηκε με την παρουσία των νέων υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν  στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρώτα ο Δημότης» Και είναι κατά αλφαβητική σειρά:
Βλαχαίτη Αθηνά
Βλάχος Δημήτρης
Ζαπουνίδης Χαράλαμπος
Κακαζάνης Αθανάσιος
Καλαμποκανάς Φώτιος
Καραγιάννης Βασίλειος
Κοντούλας Κώστας
Κουρούπη Θάλεια
Κουτσούκος Δημήτριος
Κούτσουρη Τζούλη
Κωτσόλη Γραίγου Μαρία
Λαγουτάρη Γιούλη
Λογαρά Σπίθα Κυριακή
Μανώλης Σοφοκλής
Μηλιόγλου Ορσαλία
Μονιάκης Ιωάννης
Μπάρδης Θεόδωρος
Μυκωνιάτη Ελένη
Οικονόμου Θηρεσία
Πάντος Γιάννης
Προβελέγγιου Αμαλία
Ράπτης Ανδρέας
Ρόδης Σωτήριος
Σαμπάνης Χρήστος
Σκαρμούτσος Βασίλης
Τσεκρεζής  Χρήστος
Τσονάκη Χρυσάνθη
Φλώρος Κώστας
Χατζηδολμάς Γεώργιος
Επίσης οι:
Ζαχαρίας Ιωάννης
Μήτας Μάκης
Παπαγιάννης Αθανάσιος
 















Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.