Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

H Ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόκληση: «Είμαστε έτοιμοι, σας περιμένουμε» – «Μην μπλέξετε μαζί μας»

«Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα ακόμα και αυτά που η Άγκυρα δεν έχει σκεφτεί. Αν δοκιμάσουν κάτι η απάντηση θα είναι άμεση και τέτοιου μεγέθους που θα τους δώσει να καταλάβουν ότι κακώς έμπλεξαν με εμάς».

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, από ανώτατη στρατιωτική πηγή που σχολίασε το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak που κάνει λόγο για βύθιση ελληνικού πλοίου.
Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην πιθανότητα ένα τουρκικό πλοίο να «χτυπήσει» και να βυθίσει ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτή την περίπτωση, λέει ο αρθρογράφος, όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας.
Είναι ένα σενάριο που σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο Σκάι ο Μανώλης Κωστίδης έρχεται σε μια περίοδο όπου οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση και μοιάζουν να επιζητούν κάποιο θερμό επεισόδιο. Μάλιστα το σενάριο θυμίζει έντονα την επιθετική κίνηση με τον εμβολισμό του πλοίου του Λιμενικού στα Ίμια.
Ο Τούρκος αρθρογράφος μοιάζει να εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από γκιουλενιστές) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση, ωστόσο παραμένει ένα επικίνδυνο σενάριο. Παράλληλα εύκολα μπορεί κανείς να υποπτευθεί ότι ίσως οι Τούρκοι έχουν σκέψεις και για ένα επεισόδιο το οποίο θα το αποδώσουν σε εχθρούς της Τουρκίας.
Αναλυτές στο Πεντάγωνο δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται από το τουρκικό δημοσίευμα καθώς, όπως τονίστηκε, αυτό είναι ένα από τα ηπιότερα σενάρια που εξετάζονται από την στρατιωτική ηγεσία στην Αθήνα.
Σενάρια που τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο τώρα που ενέσκηψε πιο δυνατά η Ελληνοτουρκική κόντρα, έχουν εμπλουτιστεί και με σενάρια αντιμετώπισης υβριδικών επιχειρήσεων, όπως αυτό που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας με την αποβίβαση μεγάλου αριθμού τούρκων πολιτών σε ελληνικό νησί που υπό την μορφή διαδήλωσης σε ελληνικό έδαφος προχωρούν σε κατάληψη ελληνικών υπηρεσιών.
Άλλος ανώτατος αξιωματικός που ρωτήθηκε σχετικά, υπενθύμισε πως ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ που υπογράφει το άρθρο της Yeni Safak είναι γνωστός για τις υστερίες και τις θεωρίες συνωμοσίας που δημοσιεύει σε τακτική βάση.
«Είναι η ντουντούκα του Ερντογάν ο άνθρωπος αυτός που μιλάει και λέει 100 και από αυτά η Άγκυρα πάει για τα 10», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Τα πλοία πλέουν πρωτίστως εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους. Τώρα αν δούμε κάτι… Τα πλοία μας σε οποιοδήποτε ταξίδι πλέουν με ετοιμότητες που είναι συγκεκριμένες. Τα συστήματα ελέγχου, ασφαλείας και ετοιμότητας είναι πάντα σε λειτουργία. Πλέουμε πάντα και στον καιρό της ειρήνης έτοιμοι για πόλεμο. Το επίπεδο ετοιμότητας είναι πάντα στο 95%», ανέφερε άλλη στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Από πλευράς Ένοπλων Δυνάμεων υπάρχει πλέον επιφυλακή και όλοι είναι με το χέρι στη σκανδάλη. Χθες, όπως αποκαλύφθηκε εκλήθησαν όλοι οι κυβερνήτες των υποβρυχίων μας προς ενημέρωση στη βάση τους, από όπου έλαβαν εντολή «να βρίσκονται σε επαυξημένη ετοιμότητα».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες ενημερώσεις έχουν γίνει και σε άλλους «νευραλγικούς» κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η Δύναμη «Δέλτα».
Άλλωστε, ήδη από τις αρχές του προηγούμενου μήνα σημαντικός αριθμός στελεχών του Στρατού Ξηράς έχει λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να προωθηθεί σε μονάδες εκστρατείας, ενώ δίπλα σε όλους αυτούς πρόκειται σύντομα να προστεθούν σύντομα ακόμη 7.000 άνδρες.
Επεισόδιο στη Ρω: Πως με σκάφη αναψυχής και drone κατασκόπευαν τη φρουρά
Με κάθε λογής «καμουφλάζ» είχαν προσεγγίσει τη Ρω, τα «γεράκια» της Άγκυρας προκειμένου να καταγράψουν και να κατασκοπεύσουν τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της στρατιωτικής δύναμης στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίεςτους προηγούμενους μήνες το ακριτικό νησί είχαν προσεγγίσει πολυτελή σκάφη αναψυχής που έδεναν στις ακτές του. Πάνω στα υπερμεγέθη πλωτά εκτός από το έμμισθο πλήρωμα, βρίσκονταν πολυάριθμοι επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και γυναίκες σχεδόν με αδαμιαία περιβολή οι οποίοι κατά δήλωσή τους ήταν σουηδικής καταγωγής και ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην περιοχή.
Πάνω από το πολυτελές σκάφος υπερίπτατο ένα drone, μεγάλου μεγέθους, το οποίο όπως ανέφεραν υψηλόβαθμες πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου έγινε άμεσα αντιληπτό.Το συγκεκριμένο τετρακόπτερο κατέγραφε εικόνα από το νησί, την οποία -όπως συμπέραιναν-με ασφάλεια αναμετέδιδαν ζωντανά σε άγνωστο κέντρο.
Το περιστατικό αυτό όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν ήταν το μοναδικό, καθώς οι επισκέψεις πολυτελών σκαφών, με την ίδια…σύνθεση καταγράφηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
Όπως ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης, σε όλες τις περιπτώσεις ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των δεδομένων, του ευαίσθητου, εθνικά χώρου. Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.