Αποσβολωμένοι και προβληματισμένοι οι Τούρκοι πλέον με την συμαχία Ελλάδας-Γαλλίας-Αιγύπτου. Οι δηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη καθώς βλέπουν ότι στριμώχνονται.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις της Τουρκίας στην Ελλάδα με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους Τούρκους αξιωματικούς και τελευταίος που πήρε την σκυτάλη ήταν ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της γείτονος Ομέρ Τσελίκ.
Με ανάρτησή του στο twitter τονίζει ότι: «η Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕE φαίνεται να προστατεύει καθαρά τα μέλη της οργάνωσης FETO, που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Επιπλέον με το να απελευθερώνει τους πραξικοπηματίες, σημαίνει ότι τώρα τους ενθαρρύνει πλέον. Το πραξικόπημα θεωρείται το πιο το πιο απάνθρωπο έγκλημα. Η Ελλάδα προστατεύοντας αυτούς τους τρομοκράτες, γίνεται συνένοχος. Ακόμη περισσότερο, έχει καταστεί ένα κράτος που επιβραβεύει πραξικοπηματίες, αφήνοντάς τους ελεύθερους».
Στην συνέχεια έκανε λόγο για τις προκλήσεις της Ελλάδας κάνοντας μνεία και στους Ελληνες υπουργούς: «Είναι καθαρές οι προθέσεις της Ελλάδας η οποία οργανώνει προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνάς της ενώ η Τουρκία έδινε σοβαρό αγώνα ενάντια στους τρομοκράτες με την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας. Βλέπουμε καθαρά τις προθέσεις της.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας ο οποίος άρχισε να συναγωνίζεται τον Υπουργό Άμυνας πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι πραξικοπηματίες. Αυτή είναι μεγαλύτερη προκλητική ενέργεια και από αυτές του Υπουργού Άμυνας».
Επεσήμανε ότι όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την απονομή της δικαιοσύνης: «απέναντι σε αυτή την εικόνα κανείς να μην μας μιλά για δικαιοσύνη. Αυτή η εικόνα δεν είναι εικόνα δικαιοσύνης. Το παγκόσμιο δίκαιο δεν προστατεύει πραξικοπηματίες. 
Η Ελλάδα καταπατάει το δίκαιο για να προστατεύσει πραξικοπηματίες. Το διεθνές δίκαιο έχει γίνει όμηρός της για να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα που συμπεριφέρεται άδικα σε κάθε επίπεδο αρέσκεται να αναφορές τύπου ‘διεθνές δίκαιο’ και ‘σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν δίνει όμως καμία σημασία όταν ενθαρρύνει και προστατεύει πραξικοπηματίες».
Τέλος αναφέρθηκε και στο πραξικόπημα που έγινε στην Ελλάδα: «η Ελλάδα η οποία στο παρελθόν έχει πληγωθεί από πραξικοπήματα, δεν μπορεί να δώσει εξήγηση βάσει δικαίου πώς προστατεύει τρομοκράτες που εμπλέκονται σε απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα μας. Δεν μπορεί να αμαυρώνει έτσι το δίκαιο. Με το δρόμο που έχει επιλέξει η Ελλάδα, διαφαίνεται ότι δεν προτιμά το δρόμο σεβασμού, δεν δίνει σημασία στο δίκαιο και αντί για τις σχέσεις καλής γειτονίας προτιμά μια άλλη στάση».
Ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ την Ελλάδα
Μιλώντας σε δημοσιογράφους και με προφανή παραπομπή στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε ότι οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα σαν ασφαλές λιμάνι , προσθέτοντας ότι η στάση της Ελλάδας απέναντι σε άτομα που η Άγκυρα τα αντιμετωπίζει ως οπαδούς του αποτυχημένου πραξικο0πήματος του 2016, πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο κ. Γιλντιρίμ χαρακτήρισε απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα άνθρωποι που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα καθώς οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας, Αθηνών των γειτόνων και των συμμάχων ντου ΝΑΤΟ έχουν δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες.
Οι δηλώσεις Γιλντορίμν έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που σχολιάζοντας την απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας για «απελευθέρωση» του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες».
Νωρίτερα, με μια προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (20/04/2018) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον της Ελλάδας, στηλιτεύοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφήσει ελεύθερο, αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.
«Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, επαναφέροντας το πάγιο αίτημα της Τουρκίας για την άμεση έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική δικαιοσύνη.
Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:
«Χθες (σ.σ. 19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.
Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες.
Αυτό δεν γίνεται επειδή απλά εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει συγκεκριμένη διάρκεια κράτησης. Το ελληνικό δικαστικό σύστημα, έχει επανειλημμένα αρνηθέι την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν τη Δημοκρατία.
Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των πραξικοπηματιών προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική Δικαιοσύνη».
Τι αναφέρουν Τουρκικά δημοσιεύματα:
Ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Σιντχί Σουμπχί, και ο Έλληνας ομόλογός του συναντήθηκαν στο Κάιρο αναφέροντας ότι συμφωνήθηκε ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του αιγυπτιακού στρατού, ο υπουργός Άμυνας Σουμπχί με τον Έλληνα ομόλογό του, αναφέρθηκαν στη στρατιωτική συνεργασία σε διάφορα θέματα και αξιολόγησαν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή, αναφέρει ο echedoros.
Ο Αιγύπτιος υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας για το επόμενο διάστημα.
Ο Έλληνας υπουργός Καμμένος υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες έχουν μια ενιαία άποψη σε διάφορους τομείς, ιδίως στην ειρήνη και την ασφάλεια, εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας με την Αίγυπτο.
Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα έχουν αυξήσει τις μεταξύ τους δραστηριότητες, τόσο στο οικονομικό όσο και στο στρατιωτικό πεδίο, ειδικά μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 3ης Ιουλίου 2013.
Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “Αλ Αχράμ” στην αγγλόφωνη διαδικτυακή της έκδοση αναφέρθηκε στη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας και σημειώνει πώς ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημερινό επίπεδο συνεργασίας και διαβούλευσης μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. 
Οπως σας αναφέραμε νωρίτερα, κύριο άρθρο έγινε στο τουρκικό τύπο , εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων, η μίσθωση από το ελληνικό ναυτικό 2 υπερσύγχρονων φρεγατών Fremm από την Γαλλία λόγω ακριβώς των τρομερών δυνατοτήτων τους την οποία δεν διαθέτουν οι Τουρκικές σύγχρονες κορβέτες MILGEM .
Δείτε εικόνες:


Οι Τούρκοι γράφουν ότι» παρόλο που η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο του ΔΝΤ και της ΕΕ, η Αθήνα κάνοντας χρήση συστήματος χρηματοδοτικής μίσθωσης παραλαμβάνει δύο φρεγάτες από το Παρίσι .
Οι φρεγάτες θα ενταχθούν στην δύναμη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού μέχρι τον Αύγουστο. Οι φρεγάτες « έρχονται» από τη Γαλλία μαζί με όλα τα όπλα τους, όπως πυραύλους και όλο τον εξοπλισμό τους. Η ετήσια τιμή ενοικίασης είναι περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρεται ότι το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να μισθώσει φρεγάτες γρήγορα λόγω της αυξανόμενης έντασης στο Αιγαίο, τονίζει μεγάλη τουρκική εφημερίδα ( STAR) .
Ο κύριος φόβος των Τούρκων είναι προφανής και αφορά την μεγάλη τεχνολογική ανωτερότητα των γαλλικών φρεγατών FREMM , οι οποίες εξοπλίζουν ήδη και το αιγυπτιακό ναυτικό σε σχέση με τις τουρκικές κορβέτες κλάσεως MILGEM, οι οποίες κυκλώνουν το νεο-οθωμανικό ναυτικό στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.