Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Δαμασκός: Χάος και τρόμος για 2 ώρες με τους πυραύλους -Σοκ και έκπληξη για τον κόσμο

Για δύο ώρες, επικράτησε χάος στη Δαμασκό, όταν άρχισαν να πέφτουν οι πύραυλοι των δυτικών δυνάμεων. Ομως, σύντομα η ζωή επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς της.
«Ηταν αρκετά τρομακτικό αρχικά», δήλωσε στο CNN ο δημοσιογράφος Ντάνι Μακί, που εργάζεται στη συριακή πρωτεύουσα. Ο ίδιος ξύπνησε τα ξημερώματα, από τα πλήγματα και ανέφερε ότι άκουσε περίπου 12 ξεχωριστά χτυπήματα.

«Η συριακή αεράμυνα άρχισε να εκτοξεύει πυραύλους και τροχιοδεικτικά βλήματα στον ουρανό, προσπαθώντας να καταρρίψουν κάποιους από τους πυραύλους. Ακούγαμε τα μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό», περιέγραψε. Οι κάτοικοι στη Δαμασκό και γενικότερα στη Συρία ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα, στον απόηχο της επίθεσης με χημικά στις 7 Απριλίου. Σταδιακά όμως, άρχισαν να χαλαρώνουν, καθώς δεν φαινόταν ότι θα γίνει κάποιο χτύπημα, συνέχισε.
«Οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν και εξεπλάγησαν από την επίθεση την κοινή επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας. Επειτα από το αρχικό χάος που κράτησε περίπου δύο ώρες, ο κόσμος επέστρεψε στην κανονική ζωή του», πρόσθεσε. Αλλωστε, όπως είπε, οι κάτοικοι της Δαμασκού έχουν ζήσει ήδη επτά χρόνια πολέμου, οπότε έχουν συνηθίσει τέτοιες καταστάσεις. «Η ζωή σταδιακά έχει επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς τώρα», συμπλήρωσε.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.