Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

«Καμπανάκι» από τους κτηνοτρόφους για ανεξέλεγκτες «ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα

Ανεξέλεγκτες «ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων και παραπλάνηση των Ελλήνων καταναλωτών, καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι, υποστηρίζοντας ότι η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη κατά 40%.

Εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «φέτος τα ελληνικά αρνιά και κατσίκια μπορεί κάποιος να τα εντοπίσει μόνο με το κιάλι».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας, υποστηρίζειό τι εδώ και ένα μήνα μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα ζωντανά ζώα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, τα οποία σφάζονται χωρίς την παρουσία κτηνιάτρου και στη συνέχεια πωλούνται σε χαμηλές τιμές ως ελληνικά.
«Παραπλανούν τους Έλληνες καταναλωτές, παίζουν με την υγεία του αφού του δίνουν αμφιβόλου ποιότητας προϊόν και οδηγούν τον κτηνοτροφικό κλάδο σε αφανισμό» τόνισε.   Την άποψη ότι επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Παναγιώτης Πεβερέτος, τονίζοντας ότι πέρυσι τα κοπάδια χτυπήθηκαν από καταρροϊκό πυρετό και ελονοσία.  Για τις τιμές, ο κ. Πεβερέτος επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή κυμαίνονται στα 4,20-5 ευρώ/κιλό, μειωμένες σε ποσοστό ως και 30% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Πάντως οι κρεοπώλες κάνουν λόγο για επάρκεια ελληνικών αμνοεριφίων στην αγορά. Οπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γκαρμπούνης. «απολαμβάνουμε το ποιοτικότερο αρνί και κατσίκι στην ΕΕ ενώ σχετικά με το θέμα των ελληνοποιήσεων τόνισε: «το να τρομοκρατούμε τους καταναλωτές με τις ελληνοποιήσεις σαμποτάρουμε οι ίδιοι την ύπαρξή μας. Εάν φύγουμε εμείς οι κρεοπώλες, θα πάψουν να υπάρχουν και οι κτηνοτρόφοι».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.