Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Διεκδικούν από Σκουρλέτη το «σπάσιμο» του δήμου Λέσβου ενόψει Καλλικράτη

Όσο οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Βαρνάβα εμφανίζονται να αδιαφορούν για την δημιουργία νέου Δήμου με την συνένωση  των όμορων κοινοτήτων (Καπανδρίτι, Αφίδνες, Πολυδένδρι κ.α)
Το σπάσιμο του δήμου Λέσβου, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νησιού. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργούνται και νέες προσδοκίες μετά την προφορική δέσμευση του υπουργού εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη,  στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου για το θέμα, σύμφωνα με την ίδια.

Εξάλλου σε συνάντηση αυτοδιοικητικών φορέων με τη συμμετοχή και πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη στην Καλλονή αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας 8μελούς επιτροπής με στόχο να διεκδικήσει το σπάσιμο του «δήμου τέρατος». Η επιτροπή αποτελούμενη από τους τρεις γεωγραφικούς αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του δικτύου κοινοτήτων και πολίτες θα αναλάβει να κλείσει ραντεβού με τον Υπουργό Εσωτερικών και να ξεκαθαρίσει το θέμα.
«Κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναθεώρηση του Καλλικράτη μέσα στο καλοκαίρι, θα πρέπει να υπάρχει σαφής διάταξη για τη διάσπαση του δήμου Λέσβου διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ ξανά να ανοίξει χωροταξικό ζήτημα» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, το μέλος της 8μελούς επιτροπής αντιδήμαρχος Καλλονής, Πέτρας και Μήθυμνας Ταξιάρχης Βέρρος. «Έχοντας σαν αφετηρία την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης για πέντε δήμους αλλά συζητώντας ακόμα και για τρείς δήμους στα όρια των παλιών περιφερειών, ο δήμος Λέσβου πρέπει να σπάσει για να λειτουργήσει» συμπλήρωσε ο κύριος Βέρρος τονίζοντας ωστόσο ότι κρατά «μικρό καλάθι» για το αποτέλεσμα δεδομένων και των άδοξων προσπαθειών των προηγούμενων ετών.
Ο πρόεδρος του δικτύου κοινοτήτων Λέσβου Πρεοκόπης Σινάνης τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ότι «δεν είναι μόνο το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου αλλά μια σειρά από θέματα που πρέπει να διορθωθούν στην πρόταση του υπουργείου για την αναθεώρηση του Καλλικράτη και για το λόγο αυτό σαν δίκτυο προσκαλέσαμε στο νησί τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη (που είναι και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για την αναθεώρηση του Καλλικράτη) προκειμένου να συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα. Ο κύριος Πουλάκης θα επισκεφθεί τη Λέσβο το Μάιο».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 

Διαβάστε ακόμα: 

Ομάδα Φίλων της Κίνησης απόσχισης & συνένωσης του Βαρνάβα με τους φυσικούς μας Γείτονες!

 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.