Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Ποιος… δοκιμάζει την Ρένα Δούρου

P. Δούρου: Ο νέος θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη, απαιτεί την ύπαρξη κατάλληλου περιβάλλοντος δημοκρατικής λειτουργίας ενός Δήμου... (όχι όμως στον Δήμο Μαραθώνα του Η.Ψινάκη).
Στην τελετή έναρξης της 3ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του Δικτύου Συμπαραστατών του Πολίτη και Περιφερειακών Συμπαραστατών του Πολίτη και της Επιχείρησης, μετείχε το Σάββατο το απόγευμα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.


Η  επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη συμβάλλει καθοριστικά στη θεμελίωση ενός νέου προτύπου χρηστής διοίκησης, με έμφαση στην κοινωνική λογοδοσία και τον κοινωνικό έλεγχο, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και δομικών φαινομένων κακοδιοίκησης, στην εμπέδωση της διαφάνειας», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή της η Περιφερειάρχης Αττικής.
Ετοιμάζει Κανονισμό Πληροφόρησης Πολιτών
Αναφερόμενη στη σημασία του θεσμού, υπογράμμισε ότι «μας δοκιμάζει όλους: δοκιμάζει τη Διοίκηση ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας, δοκιμάζει το υπηρεσιακό δυναμικό αλλά δοκιμάζει και τους πολίτες», επισημαίνοντας παράλληλα ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο νέος θεσμός απαιτείται να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον δημοκρατικής λειτουργίας.
Στο πλαίσιο αυτό, παρατήρησε η ίδια, η Περιφέρεια Αττικής θέσπισε τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Πολιτών, ενώ ετοιμάζει και τον νέο Κανονισμό Πληροφόρησης Πολιτών.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.