Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Κολοσσιαίο στράτευμα σε πρόβα εισβολής στην Συρία: 450.000 άνδρες παρέταξαν Τουρκία, Σ.Αραβία κλπ - Μόνο πυρηνικά τους σταματούν (vid, φωτό)

2.540 ΜΑΧΗΤΙΚΑ, 20.000 ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑ!  
Η εκεχειρία δεν ισχύει για όλους στην Συρία: Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τις σαουδαραβικές συγκώντρωσαν ένα κολοσσιαίο για τα σύγχρονα δεδομένα στράτευμα 350.000 ανδρών και ξεκίνησαν πρόβα εισβολής στην Συρία.  Οπως μεταδίδουν τα σαουδαραβικά ΜΜΕ η άσκηση "North Thunder" είναι προσομείωση εισβολής στην Συρία και διαίρεσης της σε τρία κομμάτια: Tο αλαουιτικό, το κουρδικό και το σουνιτικό.

Θα είναι η πρώτη φορά που Άγκυρα και Ριάντ ενώνουν τις δυνάμεις τους οι οποίες είναι πράγματα εντυπωσιακές και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα στην περιοχή που να μπορεί να τους ανακόψει, πλην πυρηνικού πλήγματος: Συνολικά 350.000 στρατιώτες από την Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου και άλλες 100.000 από την Τουρκία.
Το σενάριο προβλέπει τέσσερις άξονες εισβολής: Εναν από τη πλευρά της Τουρκίας από την επαρχία Χατάι, έναν από τα τουρκοσυριακά σύνορα στην περιοχή νότια του Ντιχιάρμπακιρ και της επαρχίας Σιρνάκ, ένα από τα νοτιοανατολικά από την Ιορδανία και έναν δυτικότερα προς την Δαμασκό.
Υπολογίζεται ότι θα έχουν εκπληρώσει τους αντικειμενικούς τους στόχους εντός 72 ωρών το πολύ.
Η άσκηση ξεκίνησε από την περιοχή Hafer al-Batin στην βόρει Σαουδική Αραβία στα σύνορα με Ιορδανία και λαμβάνουν μέρος 2,540 μαχητικά, 20,000 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, και 460 ελικόπτερα από 25 χώρες μεταξύ των οποίων μέχρι και το Πακιστάν, το οποίο η Τουρκία το έφερε στην ισλαμική συμμαχία...
Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου και μακράς η μεγαλύτερη στον αραβικό κόσμο μετά τους αραβοϊσραηλινούς πολέμους.
Η άσκηση θα διαρκέσει 18 ημέρες και ο εναέριος χώρος πάνω από την βόρεια Σ.Αραβία θα κλείσει.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σ.Αραβίας η άσκηση αυτή είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της περιοχής και λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την αναγγελία του Ριάντ για εισβολή στην Συρία.
Η Σ.Αραβία έχει σχηματίσει συνασπισμό 34 χωρών σουνιτικών 
Μόλις χτες η Σ.Αραβία αποκάλυψε ότι οι υπουργοί Άμυνας του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ συζήτησαν την πιθανότητα εισβολής στην Συρία στις Βρυξέλλες.  
"Συζητήθηκε πριν δυο εβδομάδες στις Βρυξέλλες σε πολιτικό επίπεδο αλλά δεν έφτασε στο στρατιωτικό" είπε ο Στρατηγός Ahmed Asseri σε τηλεφωνική συνέντευξη του από το Ριάντ.
"Μόλις συζητηθεί και οργανωθεί θα αποφασιστεί πόσα στρατεύματα, πως και που θα πάνε. Ετοιμάζουμε το σχέδιο επέμβασης και θα είμαστε σύντομα έτοιμοι".  
Τέλος οι ΗΠΑ  υπό το φως των νέων δραματικών εξελίξεων εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία να αποφύγουν οι Αμερικανοί την νοτιοανατολική Τουρκία και ειδικά τις περιοχές στα σύνορα με την Συρία λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων και "αυξημένων απειλών" λόγω του...συριακού πυροβολικού!  
Συγκεκριμένα η οδηγία ισχύει για τις περιοχές Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis και Elazığ. 
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.