Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η Αρχή του τέλους ή το τέλος της Αρχής;

18 μήνες του Ηλία στην εξουσία ήταν αρκετοί για να διαλυθεί και ο τελευταίος μύθος που μας πλάσαραν, οι διάφοροι σωτήρες της περιοχής, για τον “πετυχημένο manager” που θα έβαζε τάξη στον Μαραθώνα και θα μας έκανε Saint Tropez ή Riviera. Aυτό που κατάφερε τελικά είναι να μας κάνει Σαν Ντροπές (ντρεπόμαστε να πούμε ότι ζούμε στο Μαραθώνα) και Βρωμιέρα (το καλοκαίρι ο Δήμος μας ήταν μια απέραντη χαβούζα).

Δυστυχώς η  εκδικητική διάθεση κάποιων να πάρουν ρεβάνς για προηγούμενη εκλογική ήττα, η αλαζονεία κάποιων άλλων για κατάληψη της εξουσίας σε συνδυασμό με τη κούραση που είχε επιφέρει σε μεγάλο μέρος των κατοίκων η πολυετής διακυβέρνηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, οδήγησαν σε έναν συνασπισμό ετερόκλητων πολιτικών και κοινωνικών ομάδων , που δεν δίστασε να μας φορτώσει για  πέντε  (5) ; χρόνια ότι χειρότερο θα μπορούσε να υπάρξει τόσο σε Αυτοδιοικητικό επίπεδο όσο και σε Αξιακό.

Μέσα σε 18 μήνες έχουν γίνει «πράγματα και θαύματα». Τέτοιες ίντριγκες και δολοπλοκίες ούτε σε σήριαλ  τύπου «Τόλμης και Γοητείας» δεν συνέβαιναν.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι 4 Σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ( οι 2 μάλιστα αντελήφθησαν τη λάθος επιλογή τους πολύ νωρίς, από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του αυτοκράτορα Ηλία) διαφωνώντας είτε  με τον  τρόπο διοίκησης, είτε με τις προτεραιότητες του, είτε με την αθέτηση υποσχέσεων, είτε για τη μη ύπαρξη οράματος για τον Δήμο μας, είτε…είτε.., είναι κυρίως  η εικόνα που παρουσιάζει η διοικούσα ομάδα της πρώην πλειοψηφίας. Μια εικόνα αποκαρδιωτική. Ο «αυτοκράτορας-λεγεωνάριος» Ηλίας ο Α’ (φυσικά αυτός του 16ου ήταν πολύ καλύτερος), προκειμένου να κρατήσει όσους Συμβούλους του έχουν απομείνει, κατάφερε το πρωτοφανές στα ιστορικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μοιράσει όλες τις έμμισθες θέσεις του Δήμου σε όλους τους Δημοτικούς του Συμβούλους (για το μεγάλο μεταγραφικό του πουλέν, εκ Βαρνάβα, χάρις στη ψήφου του οποίου μπορεί ακόμη να διοικεί, κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι τακτοποιήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό) από σήμερα μέχρι τα επόμενα 3,5 χρόνια. Βέβαια μέχρι σήμερα, αυτούς τους 18 μήνες, τους περισσότερους από αυτούς τους Συμβούλους  τους  έχει ήδη  διορίσει , παραιτήσει και ανταλλάξει  πάμπολλες φορές σε διάφορα αξιώματα.
 Ενώ τα προβλήματα του Δήμου μας καθημερινά αυξάνονται  ακόμη και σε  αυτό το σοβαρό θέμα της χρηματοδότησης του βιολογικού, που και ο ίδιος ο Ηλίας έχει συμφωνήσει για  τη χρησιμότητα του και την αναγκαιότητα  να προχωρήσει, βρέθηκαν Σύμβουλοι της «πλειοψηφίας» που ψήφισαν αρνητικά. Είναι ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί στη παράταξη του Ηλία..   
Πριν μερικούς μήνες είχα επισημάνει ότι όσο οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από το σύστημα Ηλία είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι στη κατάντια του Δήμου μας. Η περίοδος  χάριτος τελείωσε για όλους τους. Οι Δημότες πια γνωρίζουν. Γι αυτό είναι σημαντικό που μια , προ μηνών, πρόταση μου μάλλον,  από ότι ακούγεται, αρχίζει να υλοποιείται. Είχα πει , ότι για το καλό του Δήμου μας και των Δημοτών μας, θα πρέπει κάποια στιγμή η Αντιπολίτευση μαζί με τους Ανεξάρτητους να  συζητήσουν και να βρούν, όσα κοινά σημεία τους ενώνουν για το καλό του τόπου μας, αφήνοντας στην άκρη πολιτικές ‘η άλλες διαφορές, και να προσπαθήσουν να βάλουν τις βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των Διοικητικών Υπηρεσιών , να φροντίσουν για τη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας των Δημοτών και να δώσουν ένα όραμα για τους νέους μας .Κάτι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζω να μη μας απογοητεύσουν. Μόνο με τη κοινή δράση μπορούμε να πούμε ότι ήρθε «το τέλος της αρχής ή η αρχή του τέλους»  
Η τσούχτρα  
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.