Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η παγκόσμια σύρραξη αρχίζει από το Χαλέπι της Συρίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένας κυριολεκτικά μίνι παγκόσμιος πόλεμος γίνεται αυτές τις μέρες στις σφοδρές μάχες γύρω από την πόλη του Χαλεπιού που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση του πενταετούς αιματηρού εμφυλίου πολέμου στην Συρία, που θυμίζει τον ισπανικό εμφύλιο παραμονές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Σύμφωνα με εδικό δημοσίευμα αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, που επικαλείται και σχετικό όρθρο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Liz Slay από την γνωστή αμερικανική εφημερίδα Wasgington Post στις μάχες του Χαλεπού συγκρούονται δυνάμεις από πολλές χώρες γεγονός που δίνει στην σύγκρουση αυτή τον χαρακτήρα ενός μίνι παγκοσμίου πολέμου, ή ακόμα χειρότερα, την πρόβα ενός γενικού παγκοσμίου πολέμου όπως είχε γίνει και με τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.
SYRIA
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στην πλευρά του καθεστώς ταυ Άσαντ πολεμούν έκτος από τους Σύριους, μαχητές από την λιβανέζικη Χετζμπολάχ, στρατιώτες και αξιωματικοί από το Ιράν, Σιϊτες από το Ιράκ και φυσικά οι Κούρδοι που έχουν συχνά και την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Απ την άλλη μεριά στην πλευρά των αντικαθεστωτικών εκτός από Σύριους σουνίτες, πολεμούν Τούρκοι, Σαουδάραβες, πολεμιστές από το Κατάρ και άλλα κράτη του Κόλπου, μουσουλμάνοι από την Αφρική και όπως αναφέρεται και Αμερικανοί ενώ υπάρχουν πληροφορίες για Πακιστανούς και Αφγανούς Σουνίτες εθελοντές που ενισχύουν τον λεγόμενο Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό.
Χώρια από αυτά τα δυο στρατόπεδα, στο πλευρό των Τζιχαντιστών όπως αναφέρεται βρίσκονται μαχητές από 36 χώρες (!!!), γεγονός που προσδίδει στον στρατό των φανατικών μουσουλμάνων ένα καθαρά διεθνή χαρακτήρα.
Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφτεί με άλλη βέβαια διάσταση στον ισπανικό εμφύλιο όπου εκτός από τους αριστερούς και δεξιούς Ισπανούς πολεμούσαν μαχητές από όλη σχεδόν την Ευρώπη και στα δυο στρατόπεδα, προαναγγέλλοντας τον ακολουθήσαντα δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Μονό που στην περίπτωση της Συρίας, αν ακολουθήσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ο τέταρτος θα γίνει με…πέτρες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.