Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ύφεση μέχρι το 2020 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα! - Δέκα χρόνια εφιαλτικής οικονομικής εξαθλίωσης

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ...ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥΣ  
Μετά από έξι χρόνια απόλυτης καταστροφής της ελληνικής οικονομίας οι Έλληνες θα ζήσουν άλλα πέντε χρόνια ύφεσης μέχρι να δουν ένα "ψήγμα" ανάπτυξης όπς αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στην έκθεσή του World Economic Outlook.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι αν και ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει υποχωρήσει σημαντικά μετά τη συμφωνία για το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο που εφαρμόζει η χώρα,είναι πολύ πιθανό να αναβιώσει καθώς δεν θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή θα εφαρμοσθεί.
«Οι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει από την υπογραφή της συμφωνίας με τον ESM, αλλά σε περίπτωση επιστροφής της πολιτικής αβεβαιότητας αλλά και της αβεβαιότητας για την εφαρμοζόμενη πολιτική, θα υπάρξουν νέες πιέσεις τόσο στο επίπεδο του χρέους αλλά και του χρηματοοικονομικού κλάδου για το σύνολο της Ευρωζώνης, με πιθανές επιπλέον παράπλευρες επιπτώσεις», σημειώνεται στην έκθεση του Ταμείου. 
Οι προβλέψεις για ΑΕΠ, πληθωρισμό και έλλειμμα είναι πλήρως επικαιροποιημένες, βασιζόμενες σε στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το Ταμείο έως τις 12 Αυγούστου 2015 με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών θα τηρηθεί. Κάτι που θεωρείται δύσκολο έως αδύνατο και εξαιρετικά αμφίβολο.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ύφεση θα φθάσει φέτος στο 2,3% (τόσο προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή), με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,3% το 2016, ενώ η ελληνική οικονομία θα δει ανάπτυξη το 2020 όταν θα φτάσει το ανεμικό 1,4%.
Το δ' τρίμηνο του 2015 θα υπάρξει ύφεση της τάξεως του 5,4%, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2014 η ελληνική οικονομία είχε ρυθμό ανάπτυξης 1,4%. Πάντως στο δ' τρίμηνο του 2016 η ανάπτυξη θα αγγίζει το 3%. 
Για το 2015, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τοποθετείται στο -0,4%, ενώ το 2016 θα υπάρξει απόλυτη σταθεροποίηση, με μηδενικό πληθωρισμό.
Το 2020 θα «τρέξει» με 1,4%, όλα αυτά φυσικά εάν μέχρι τότε δεν υπάρξουν "ατυχήματα" και αντέξουν τα "υποζύγια" που λέγονται πολίτες.
Στον τομέα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το ΔΝΤ εκτιμά ότι φέτος θα καταγραφεί πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, το οποίο θα ενισχυθεί εντός του επόμενου έτους, φθάνοντας στο 1,5% του ΑΕΠ.
Οριακά δυσάρεστη η εικόνα για το 2020, με το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να τοποθετείται στο 0,2% του ΑΕΠ καθώς τότε ξεκινάνε οι μεγάλες αποπληρωμές χρεών.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.