Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Θάλασσα: Για άλλους σημαίνει διασκέδαση, για άλλους θάνατο -Συγκλονιστικό βίντεο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Η λέξη «θάλασσα» θυμίζει κολύμπι, ήλιο, διασκέδαση και χαλάρωση. Ή μήπως όχι; Μήπως σε κάποιους έρχονται άλλες εικόνες και λέξεις όπως: φόβος, αγωνία και θάνατος.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν διαφορετικό από τα άλλα, καθώς όλη ανθρωπότητα ήρθε να αντιμέτωπη με μια αντίθεση. Από τη μία το παιχνίδι στη θάλασσα και από την άλλη οι χιλιάδες πρόσφυγες που χάνονται μέσα σε αυτή.
Ολη αυτή την κατάσταση παρουσιάζει μέσα από ένα βίντεο, με τίτλο «Θάλασσα», το γραφείο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
«Η ταινία δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι η ωμή αντιπαράθεση της πραγματικότητας που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι, θα μας κινητοποιήσει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για να σταθούμε στο πλευρό όσων εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να βρουν ασφάλεια και προστασία», σημειώνει η Υπατη Αρμοστεία.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.