Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μ.Ομπάμα μετά την προειδοποίηση Σ.Λαβρόφ: "Η υποστήριξη της Ρωσίας προς την Συρία είναι καταδικασμένη να αποτύχει"

O AMEΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ  
Αποφασισμένος να ανατρέψει την συριακή κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα δηλώνοντας ότι "η υποστήριξη της Ρωσίας στον Μ.Άσαντ είναι καταδικασμένη να αποτύχει", αγνοώντας έτσι την προειδοποίηση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ ότι εάν δεν υπάρξει κοινή πλέυση των δύο υπερδυνάμεων  δεν θα αποφευχθούν "μη-ηθελημένα ατυχήματα" στη Συρία όπου και οι δύο χώρες έχουν στρατιωτική παρουσία.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου "ανέβασαν" το "θερμόμετρο" στα ύψη αλλά αποτελούν και επίσημη παραδοχή για τον αμερικανικό ρόλο στην φριχτή αυτή τραγωδία, και την άμεση και έμμεση υποστήριξη των ισλαμιστών καθώς ο μύθος της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" έχει προ πολλού καταριφθεί, και από τη στιγμή που αυτοί είναι η βασική απειλή για τον πρόεδρο M.Άσαντ τότε η εμπλοκή των ΗΠΑ εναντίον του καταλογίζεται για άλλη μια φορά υπέρ του ISIL.
Σημειώνεται ότι η σύγκρουση αυτή έχει στοιχίσει τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τεράστια προσφυγικά "κυματα" τα οποία "πνίγουν" κυριολεκτικά την χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη. Παραδόξως κανείς δεν συζητά το ενδεχόμενο να ασκηθούν πιέσεις στους βασικούς ηθικούς αυτουργούς αυτής της τραγωδίας που είναι οι ΗΠΑ,η Τουρκία, και οι χώρες του Κόλπου.
Ουδείς μπορεί να αγνοήσει ότι υπάρχουν ισλαμιστές εισβολείς στην Συρία από 29 χώρες σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ και το πως εξοπλίστηκαν και εφοδιάστηκαν ακόμα και με βαρύ οπλισμό για να αντιμετωπίσουν τον άλλοτε κραταιό (πλην ακόμα σθεναρό) συριακό Στρατό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι "η κλιμακώμενη στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στην Συρία αποτελεί μια ένδειξη ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ανήσυχος και στρέφεται προς Ρώσους συμβούλους για βοήθεια".
Ο Μ.Ομπάμα δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεννόηση με την Ρωσία, αλλά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η κυβέρνηση του Μ.Άσαντ δεν είναι η λύση που επιθυμούμε" 
H ομιλία του Αμερικανού προέδρου έλαβε χώρα σε μία εκδήλωση με στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια της επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Σημείωσε πως "η αμερικανική κυβέρνηση θα έχει μια μακρά συζήτηση με την ρωσική κυβέρνηση σχετικά με τις δραστηριότητες της στη Συρία, ενώ θα συνεχίσει να επικεντρώνει τις δυνάμεις της για να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή".
Υποστήριξε επίσης ότι θα είναι αδύνατη η επίτευξη μιας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Συρίας, όσο ο Μ.Άσαντ παραμένει πρόεδρος.
Παράλληλα χθες, το Στέιτ Ντιπάρτεμντ ανέφερε πως "καλωσορίζουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας στην μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία", αλλά όπως τόνισε "η Μόσχα δεν πρέπει να προσπαθεί να ενδυναμώσει τον Μ.Άσαντ".
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι περίπου 200 Ρώσοι πεζοναύτες έχουν μεταβεί στην Jablah, κοντά στην πόλη της Λαττάκιας, προπύργιο του προέδρου Άσαντ καθώς αποτελείται από αλεβιτικό-αλαουϊτικό πληθυσμό.
Όπως τόνισαν ανωνύμως οι αξιωματούχοι, ο αριθμός των ρωσικών δυνάμεων αυξήθηκε τις πρόσφατες ημέρες.
Ένας από τους αξιωματούχους εκτίμησε πως η πλειοψηφία των ρωσικών δυνάμεων εμπλέκεται στην προετοιμασία του αεροδρομίου για μελλοντική χρήση, κάτι για το οποίο το pronews.gr σας έχει ήδη ενημερώσει από τα τέλη Αυγούστου.
Η βάση θα κατασκευαστεί στη πόλη Jablah (η οποία βρίσκεται 60 χλμ από την Ταρτούς και 25 χλμ από την Λαττάκεια) και θα προστεθεί στη προηγούμενη ναυτική βάση στη πόλη της Ταρτούς ενώ θα είναι πιο προηγμένη και σημαντική από αυτήν καθώς θα αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης για τον συριακό Στρατό, αλλά και κέντρο συντονισμού ειδικών επιχειρήσεων κατά του ISIL με "αιχμή" του δόρατος ρωσικές ειδικές δυνάμεις.
Δορυφορικές εικόνες του διεθνούς Αεροδρομίου στη Λαττάκεια, Bassel al Assad, επιβεβαιώνουν τις αναφορές για ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία 
Στις 4 Σεπτέμβρη, δορυφορικές εικόνες έδειξαν ένα νέο πύργο εναέριου ελέγχου, νέες ασφαλτοστρώσεις, προκατασκευασμένα σπίτια, αναβάθμιση και νέες δομές στη βάση. Επεκτάσεις γίνονται για να φιλοξενήσουν, μαχητικά, μεταγωγικά αεροσκάφη, πολεμικά ελικόπτερα.
Αυτό δείχνει ότι η αεροπορική βάση στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ έτοιμη να υποδεχτεί κάθε τύπο αεροσκάφους μέχρι και στρατηγικά βομβαρδιστικά αφού το μήκος του αεροδιαδρόμου είναι σχεδόν 3 χλμ!
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.