Πρόκειται για ένα από  τα μεγαλύτερα « εγκληματικά λάθη» της ελληνικής διπλωματίας αλλά και όσων  Ελλήνων  της Βορείου Ηπείρου  ψήφισαν τον νυν δήμαρχο της Χειμάρας , Gergi Goro, ο οποίος έλαβε  την ελληνική υπηκοότητα  σύμφωνα με   δημοσίευμα εφημερίδας του Κοσόβου.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr  για το απόλυτο « αυτοκαταστροφικό λάθος» στην ευαίσθητη περιοχή της Χειμάρας από έναν «γενίτσαρο» ο οποίος πρωτοστάτησε στην κατεδάφιση του πάνσεπτου Ι.Ναού του Αγίου Αθανασίου. Ένα γεγονός που στιγμάτισε την Αλβανία και «σόκαρε» τους Έλληνες για τα « κατορθώματα» και  του έτερου   «αλλοπρόσαλλου και λίαν επικίνδυνου» Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα,  «φίλου καρδιακού» του Τούρκου Προέδρου Ρ.Ερντογάν.
2e1ax_default_entry_goros-taftotita
Σύμφωνα με  δημοσιογραφική έρευνα ο Δήμαρχος της ηρωικής και ελληνικής περιοχής της Χειμάρας Gergi Goro,  έχει δηλώσει ότι «δεν υπάρχει καμία ελληνική Χειμάρρα» . Οι Αλβανοί την θεωρούν   περιοχή που κατοικείται από δίγλωσους «Αλβανούς», στα πρότυπα των Τούρκων που θεωρούν τους Κούρδους «ορεσιβίους Τούρκους»(!!).
Ο κύριος και πρωταγωνιστικός ρόλος του Goro συνεχίστηκε με την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, σε αγαστή συνεργασία με τον  Έντι Ράμα, ο οποίος  μιλούσε για  την κατεδάφιση ενός  « γκαράζ» , υλοποιώντας λεκτικά μια « βέβηλη και βδελυρή δήλωση» αναφερόμενος σε έναν Ι.Ν. που στέκεται   στην περιοχή  αυτή «αγέρωχος» εδώ και 1000 χρόνια. Πολύ  πριν «πατήσουν το πόδι τους» οι ομοϊδεάτες του Αλβανοί στο Δεσποτάτο της Ηπείρου από τον μακρινό Καύκασο, σύμφωνα με σύγχρονη ιστορική έρευνα .
Ο Δήμαρχος της Χειμάρας  παραδέχτηκε ότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα, αναφέρει η αλβανική εφημερίδα panorama. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας . Το ελληνικό διαβατήριο το πήρα πριν από ένα χρόνο », είπε ο ίδιος.
Άμεσα λοιπόν , προτείνουμε οι ελληνικές προξενικές αρχές στο Αργυρόκαστρο να τον καλέσουν,  να τους παραδώσει το ελληνικό διαβατήριο, ώστε να μην « μπαινοβγαίνει» στα ελληνο-αλβανικά σύνορα με  «μεγαλοπρεπές  ύφος», σύμφωνα με «πληροφορίες» .
Η Πατρίδα μας οφείλει να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό  διότι « βάλλεται»  πανταχόθεν, ειδικά  στα Βαλκάνια όπου υπάρχουν  « εχθροί » οι οποίοι εποφθαλμιούν να «αρπάξουν» κομμάτι εθνικής γης. Οι Αλβανοί αυτήν την « διαδικασία» την έχουν εντάξει στο σχέδιο της δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».  Πρέπει για να σωθούμε να  « γυρίσουμε πίσω, Βυζάντιο ξανά»