Η Ελλάδα υπέβαλε  επίσημη νότα διαμαρτυρίας στον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα, ενώ το ΥΠΕΞ πραγματοποίησε  επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο  Συμβούλιο της Ευρώπης,  μετά την απρόκλητη  κατεδάφιση του Ι.Ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, αναφέρει ο αλβανικός τύπος.

Από το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες έχει κινητοποιηθεί  και η  ελληνική ομογένεια σε όλον τον κόσμο μέσω κοινωνικών δικτύων. Η ανίερη και προσβλητική πράξη των Αλβανών δεν έχει προηγούμενο , ούτε ο περιβόητος τύραννος της Ηπείρου , ο Αλή Πασάς δεν  είχε προβεί σε μια τέτοια « κίνηση» σε αυτό περήφανο εκκλησάκι που στέκονταν στην θέση αυτή  εδώ και 1000 χρόνια.  
Σε τηλεφωνική επαφή του αλβανικού καναλιού με τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα,  επιβεβαιώθηκε  η κλήση του στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών  για σήμερα το μεσημέρι.
Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης το  Βερολίνο και την Ουάσινγκτον σχετικά με την κατάφορη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των Ελλήνων της Βορείου  Ηπείρου  . Σε  αντίδραση του  εκπρόσωπου του  ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κούτρα για το επαίσχυντο περιστατικό στις Δρυμάδες , παρομοιάστηκε η κίνηση των Αλβανών με πράξη Τζιχαντιστών.
«Η καταστροφή του ιερού  τόπου  και του   χώρου  λατρείας  στις δρυμάδες είναι παρόμοια  με εκείνες που έγιναν πρόσφατα στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική από βάρβαρους τζιχαντιστές. Σήμερα είδαμε αυτό ακριβώς το πράγμα να γίνεται στη γειτονική Αλβανία. Θα ενημερώσουμε  αμέσως την διεθνή κοινότητα» ,αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών
Οι  Αλβανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι  η κατεδάφιση του Ι.Ναού του Αγίου Αθανασίου έγινε με σκοπό την ανακάλυψη του τάφου του Νίκο Καταλάνο ενός καθολικού ιεραπόστολου του XVII αιώνα.(!!!!)
Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του Έντι Ράμα «δεν έχει  ούτε ιερό ούτε όσιο». Από εδώ και στο εξής μόνο προκλήσεις και ύποπτες κινήσεις εναντίον της Ελλάδος , θα πρέπει να περιμένουμε στην προοπτική της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».
Ειδικά ο  νυν Πρωθυπουργός είναι  ένας από τους κύριους  εκφραστές αυτής ακριβώς της πολιτικής, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα  και με  την Σερβία και τα « αεροπλανάκια με την αλβανική σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας.
Έχουν πάρει « τα μυαλά τους αέρα» εκεί στα Τίρανα και κάνουν πράγματα που δεν  έγιναν ούτε  από πιο στυγνά και σκληρά καθεστώτα όπως του Εμβέρ Χότζα  και άλλων. Αυτό μας λέει κάτι όμως για τα  μελλοντικά σχέδια τους .