Ο συντάκτης του άρθρου διετέλεσε Υφυπουργός των Οικονομικών κατά την Προεδρία Ρέιγκαν, αρχισυντάκτης της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ, σχολιαστής στα Μπίζνες Γουήκ, Σκριπς Χάουαρντ Νιους Σέρβις, και Κρεάϊτορ Σύντικετ. ΄Εχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ,  Γέϊλ  και Οξφόρδη και έχει διδάξει σε διάφορα άλλα. Είναι δύσκολο να κατηγορηθεί για πράκτορας της Μόσχας στις δυσμές του βίου του, Ιδού τι γράφει- βεβαίως εξ αποστάσεως και με διεθνολογική οπτική:

«Το ελληνικό χρέος δεν γίνεται να εξοφληθεί. Είναι απλώς πολύ μεγάλο. Η λιτότητα που η Ε.Ε. και το ΔΝΤ επέβαλαν στην Ελλάδα δυσκόλεψαν το πρόβλημα, προκαλώντας καθίζηση της ελληνικής οικονομίας,  καθιστώντας το φορτίο του χρέους ακόμη βαρύτερο. Παρά το προφανές γεγονός ότι η πολιτική λιτότητας της Ε.Ε. είναι αποτυχημένη και δεν μπορεί να πετύχει, το δράμα της «ελληνικής κρίσης» συνεχίζεται.
Όπως εξήγησα στο βιβλίο μου « Τhe Failure of Laissez Faire Capitalism” (Clarity Press 2013),οι δανειστές της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν σχεδιασμούς άσχετους με την ικανότητα της Ελλάδος να πληρώσει. Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν την αρχή ότι μπορούν να υπερδανείζουν μια χώρα και να της επιβάλουν να πληρώνει το χρέος πουλώντας κεφαλαιουχικά αγαθά της και περικόπτοντας συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες της. Και οι πιστώτριες τράπεζες κερδίζουν τότε, χρηματοδοτώντας την αγορά των κεφαλαιουχικών αγαθών της χώρας από ευνοουμένους πελάτες τους.
Το σχέδιο της Ε.Ε. και της Κεντρικής Τράπεζας είναι να θέσει τέρμα στην δημοσιονομική ανεξαρτησία των κρατών μελών, μεταφέροντας τον έλεγχο της πολιτικής της φορολογίας και του προϋπολογισμού στην ίδια την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.
Με άλλα λόγια, η «κρίση του ελληνικού κρατικού χρέους» χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός προηγουμένου προς εφαρμογή σε κάθε κυβέρνηση μέλους της Ε.Ε. Η κυριαρχία θα περιέλθει στην ίδια την Ε.Ε. Τα μέτρα που υποστηρίζουν η Γερμανία και η Γαλλία θα καταλήξουν να θέσουν τέρμα και στη δική τους κυριαρχία, από την οποία απομένει άλλωστε πολύ λίγη, αφού δεν έχουν δικό τους νόμισμα και η εξωτερική τους πολιτική είναι υποτελής στην Ουάσιγκτων.
Χρεοστάσιο και στροφή στη Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος για την Ελλάδα. Ο κόσμος ολόκληρος θα ωφεληθεί από αυτή την οδό διεξόδου, εφόσον η αποχώρηση της Ελλάδος από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θα αρχίσει το ξήλωμα του ΝΑΤΟ, κύριου μηχανισμού της Ουάσιγκτων για να προκαλέσει σύρραξη με τη Ρωσία. Στο τέλος όλη η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος θα ευχαριστεί την Ελλάδα για τον εκτροχιασμό της βίας, που θα προκληθεί από την προσπάθεια της Ουάσιγκτων να επιβάλει την ηγεμονία της επί της Ρωσίας.
Καθώς η ελληνική χρεωκοπία και στροφή στη Ρωσία είναι η μόνη πραγματοποιήσιμη λύση για την Ελλάδα, οι πράκτορες της Ε Ε στο εσωτερικό της Ελλάδος εξαπέλυσαν μια μεγάλη εκστρατεία κατά της ελληνικής στροφής προς την Ανατολή.
Φοβούμαι ότι ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί πολύ μεγάλη πλύση εγκεφάλων για να επωφεληθεί της δυνατότητος να διασωθεί από τα νύχια  του Ενός τοις Εκατό (των υπερπλουσίων), που σπρώχνουν τον ελληνικό πληθυσμό στο χώμα. Οι ΄Ελληνες ψηφοφόροι δεν διέθεταν αρκετή κρίση να δώσουν στη σημερινή κυβέρνηση αρκετά ποσοστά ώστε να διαθέτει ικανή πειστικότητα απέναντι στην Ε Ε και στους δανειστές της Ελλάδος. Αυτό που παρατηρούμε στην Ελλάδα είναι η χρεωκοπία της δημοκρατίας, με ευθύνη του ίδιου του λαού.»