Τόσα χρόνια ελληνικής ιστορίας, δεκάδες ήταν οι βάρβαροι εχθροί που προσπάθησαν να κατακτήσουν τούτο τον ευλογημένο από τον θεό τόπο. Από τότε που υπήρξε ο ελληνισμός σε τούτη την γωνιά , ησυχία δεν είχαμε και πάντα ήμασταν σε διαμάχη και συνεχείς πολέμους. Πάντα όμως εμείς οι Έλληνες αντιστεκόμασταν, πάντα πολεμούσαμε με λύσσα, ενάντια σε κάθε εισβολέα, έτσι και τότε τον Απρίλη του 1941 στα Οχυρά Μεταξά, όταν οι λιγοστοί  Έλληνες πολεμούσαν στην  κυριολεξία, με τις πιο επίλεκτες δυνάμεις του γερμανικού στρατού.  Έξι εφιαλτικές ημέρες κράτησαν οι Έλληνες πέρα και πάνω από κάθε  στρατιωτική λογική. Ένα περιστατικό όμως καταγράφηκε από την παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, που υπενθυμίζει την ελληνική γενναιότητα μέχρι σήμερα , αυτές τις δύσκολες και πικρόχολες ημέρες που περνάμε 5 χρόνια τώρα  .
Ένα γερμανικό αυτοκίνητο με υψωμένη της λευκή σημαία, πλησιάζει τις Ελληνικές θέσεις στο κεντρικό δρόμο Κούλας-Σιδηροκάστρου… Τρεις Έλληνες στρατιώτες με επικεφαλή τον Ανθυπολοχαγό Ι. Δαμιανό μεταβαίνουν προς συνάντησή τους. Ο επικεφαλής Γερμανός αξιωματικός, χαιρετά τους Έλληνες σε στάση προσοχής και ζητά την παράδοση του οχυρού διότι οι Γερμανοί ήδη έχουν εισέλθει στην Θεσσαλονίκη και υπεγράφη ανακωχή. Ο Διοικητής του οχυρού Ρούπελ , Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος απήντησε αμέσως : «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται»!!!     
Την σημερινή εποχή, οι ίδιοι βάρβαροι εχθροί  ζητούν από την Ελλάδα το ίδιο ακριβώς πράγμα. Η απάντηση όμως της Πατρίδος μας  «έρχεται» σταλμένη από εκείνο το πρωινό του 1941. «Δεν πρόκειται να παραδοθούμε ποτέ και σε κανέναν» Φράου Μέρκελ και λοιποί πιστωτές. Απλά υπενθυμίζουμε  ότι και τότε , αλλά και τώρα το  «αντίτιμο» που θα πληρώσουν  οι Γερμανοί και λοιποί ,  θα είναι πολύ μεγάλο και δυσβάσταχτο . Τότε η Ελλάδα καθυστέρησε το Βερολίνο 2 μήνες με άμεσο αποτέλεσμα, κατά την επίθεση των Γερμανών στην  Ρωσία, να τους βρει  ο φοβερός ρωσικός χειμώνας με τα γνωστά αποτελέσματα.
 Τώρα εν έτει 2015, σύμφωνα με το Έλληνα  υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η ελάχιστη  ζημιά για τους  πιστωτές και  το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα από ένα Grexit θα ξεπερνούσε το 1 τρισ. ευρώ.!!! Αυτό αναφέρει  χθεσινό ρωσικό δημοσίευμα.
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό , οι όροι που ζητά το ΔΝΤ και η ΕΕ αποτελούν  στην ουσία , το ίδιο ιταμό τελεσίγραφο που παρέδωσε ο Γερμανός Πρέσβης στον Έλληνα Πρωθυπουργό το 1941, για την παράδοση της Πατρίδος μας . Από τότε οι εταίροι μας Γερμανοί εποφθαλμιούσαν την πατρίδα μας. Τώρα σαν πιο πολιτισμένοι που είναι  , δεν στρέφουν τα όπλα εναντίον της Ελλάδος  , αλλά « πετάνε στο τραπέζι ένα μνημόνιο» το οποίο στην ουσία αποτελεί μία άνευ όρων παράδοση της χώρας , απαιτώντας από εμάς να το υπογράψουμε με διάφορα ψέμματα και προφάσεις .    Η απάντηση του ελληνικού λαού θα είναι ίδια και απαράλλαχτη όπως γίνεται αιώνες τώρα. Ε’αν υπογράψουμε αυτό μνημόνιο  θα σκλαβώσουμε τις επόμενες γενιές των παιδιών,  των εγγονών και των τρισέγγονων μας.
Σύμφωνα  μάλιστα με πληροφορίες , η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο  βάση του ισλανδικού μοντέλου, που άλλωστε και το ίδιο το ΔΝΤ εξύμνησε ως success story.
«Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν άμεσα, μαζί με τη δημιουργία μιας κακής τράπεζας. Ίσως χρειαστούν κάποιοι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών» φέρεται να δήλωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. «Οι τράπεζες φυσικά θα εξαγριωθούν. Γνωρίζουμε ότι θα γίνουν πολλές αγωγές, αλλά σε τελική ανάλυση είμαστε κυρίαρχη εξουσία.»
Σχεδόν 400 εκατ. ευρώ τη μέρα φυγαδεύονται από τις τράπεζες και αυτό θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εξελιχθεί σε εθνικό bank run. Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό κατά μία έννοια, αλλά έχει και πλεονεκτήματα, για τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Το άμεσο πρόβλημα έγκειται στο τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία χρειάστηκε να αυξήσει την έκτακτη παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες στα 83 δισ. ευρώ. Η ΕΚΤ βρίσκεται σε ακόμη δυσκολότερη θέση.
Το ζήτημα της Ελλάδος αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, και πραγματικά αποτελεί μια τεράστια ομοιότητα με την μακρινή εποχή του 1940. Τότε όπως θα γίνει σίγουρα και τώρα , ο  άνισος και δίκαιος ελληνικός αγώνας θα εμπνεύσει  και τους υπόλοιπους λαούς να «ξεσηκωθούν» ενάντια στο γερμανικό επεκτατισμό. Να το θυμηθείτε μετά από πολλά χρόνια, πολύ πιθανό  και να μας εξυμνούν για την στάση που κρατάμε σήμερα στο ζήτημα αυτό. Μας παρακολουθούν άλλωστε εκατομμύρια  Ισπανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Βέλγοι και πολύ άλλοι με » πολύ μεγάλη προσοχή» . Εμείς  απλά υπενθυμίζουμε το ρητό του Γάλλου ιστορικού ΓΚΡΟΥΣΕ ΡΕΝΕ: « Η Ευρώπη είναι το σύνολο των χωρών κληρονόμων της Ελληνικής Παιδείας».