Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ. ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΣΕ ΑΛΕΙΨΩ ΜΕΛΙ

orkomosia psinakiΈνα νέο «είδος» πολίτη έχει ξεφυτρώσει τελευταία στα μέρη του Μαραθώνα.

Πρόκειται για κάποιους και κάποιες που τελευταία έχουν βγει στα κάγκελα κατά των ενεργειών της Διοίκησης Ψηνάκη.
Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, υπόσχονται πως θα κάνουν ότι μπορούν να διορθώσουν τα «κακώς κείμενα», ενώ κάποιοι άλλοι διαλαλούν μέσω των Δικτύων Κοινωνικής Δικτύωσης (βλέπε face book) την "επανάστασή" τους.
Θα πει κανείς, βέβαια, που είναι το παράξενο. Έτσι κι αλλιώς ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας έχει καταλάβει ότι το «κελεπούρι», ήταν «κατιμάς» και είναι αγανακτισμένο.
Το παράξενο είναι ότι τούτοι οι τύποι είναι αυτοί που μας φόρτωσαν το Ψηνάκη. Άλλοι που συμμετείχαν στα parties, άλλοι που «τράβαγαν μαχαίρι» για τον σωτήρα-μάνατζερ, άλλοι που τον καλούσαν στο σπίτι τους, άλλοι που  ήσαν υποψήφιοι μαζί του, άλλοι που φωτογραφίζονταν πρωί – μεσημέρι – βράδυ (κυρίως) μαζί του.
Αυτοί που βοήθησαν να πειστεί η τοπική κοινωνία ότι ο Μαραθώνας θα γίνει Σεν Τροπέ και εξέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία τον Άρχοντα.
Και σήμερα, ούτε χρόνο από τις εκλογές κι ούτε εξάμηνο από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής αποστασιοποιούνται και -κάποιοι απ΄ αυτούς- έχουν βγει στο κλαρί για να μας … σώσουν από τις πράξεις του Μάνατζερ. Μάλιστα είναι τέτοιο το ..πάθος τους που – πολλές φορές- εμείς οι –έτσι κι αλλιώς – αντιπολιτευόμενοι, που έχουμε επιλέξει, όμως, να ασκούμε δομική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, χωρίς κορώνες, να φαινόμαστε σχεδόν …Ψηνακικοί!
Πρόκειται για θλιβερές περιπτώσεις. Αν δεν ήσαν τραγικές θα ήσαν πολύ αστείες.
Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να διασωθούν πολιτικά, πιστεύοντας ότι θα ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά την τοπική κοινωνία, αποχωρούντες και επικρίνοντας.
Κάποιοι άλλοι όντως πέφτουν από τα σύννεφα, γιατί υιοθέτησαν, ανόητα, την άποψη του Δημάρχου – μάνατζερ που σέρβιρε ένα οργανωμένο επιτελείο ικανών στην επικοινωνία ανθρώπων.
Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους πολίτες που ψήφισαν τον κ. Ψηνάκη, απογοητευμένοι από την στασιμότητα και την απραξία της προηγούμενης διοίκησης, αλλά στα … στελέχη. Τους υποψήφιους (εκλεγέντες ή μη), τους …αβανταδόρους, τους …partyατζήδες, τους … ακόλουθους κι όλον αυτόν το εσμό των ετερόκλητων.
Αλλά, αλήθεια, δεν νομίζουν ότι, πριν αρχίσουν να μας σώζουν, οφείλουν μια δημόσια συγνώμη, προς όλους αυτούς που έπεισαν πριν ένα χρόνο να ψηφίσουν τον σημερινό … επικίνδυνο Δήμαρχο;
Και μια δημόσια συγνώμη προς όλους αυτούς που λοιδόρησαν ως μη ανοιχτόμυαλους, ως εγκλωβισμένους στο παρελθόν, ακόμη - ακόμη και ως …. ρατσιστές.
Όχι αγαπητοί μου δεν θέλω να σωθώ από εσάς. Αν διαθέτετε κάποιες σταγόνες φιλότιμου αποσυρθείτε από τα κοινά, πηγαίνετε σπίτι σας κι αφήστε την κοινωνία να βρει τους πραγματικούς εκπρόσωπούς της.
Λοιπόν, για να τελειώνει το παραμύθι. Εμένα δεν με πείθετε για την μετάνοιά σας. Ότι και να κάνετε, ότι και να πείτε παραμένετε πλήρως υπεύθυνοι για την κατάντια του Δήμου μας.
Γιατί τις δικές σας επιλογές πληρώνουμε. Και τώρα θέλετε να παλέψετε για το καλό μας; Στην περίπτωσή σας ισχύει η σοφή λαϊκή ρήση «να σε κάψω Γιάννη, να σ΄ αλείψω μέλι»
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.