Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ανεξαρτητοποιήσεις με αιχμές κατά Ψηνάκη στο Δήμο Μαραθώνα


Μέσα σε λίγους μήνες εξανεμίστηκε όλο το πολιτικό κεφάλαιο που αποκτήθηκε από τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές και την ανατροπή του παλαιοκομματικού  κατεστημένου στον Δήμου μας.

Τώρα, Σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, γραμματείς και Φαρισαίοι… πληρωμένοι πλουσιοπάροχα (από εμάς τους ίδιους) ήρθαν για να καλύψουν την εμφανή απειρία και ανεπαρκή ενασχόληση της ηγετικής ομάδας  με τα καθήκοντα της αυτοδιοίκησης.
Κατευθυνόμενα ΜΜΕ,  Instagram, Facebook, ΜΜΕ  κλπ media μοστράρουν επιτυχώς τις χαριτομενιές της δημοτικής αρχής, σαν αντίβαρο των αδυναμιών διοίκησης και παραγωγής έργων στον δήμου μας. Όλα όμως έχουν ένα τέλος και τότε αρχίζουν ..... τα ταμπούρλα αποχωρήσεων, ανεξαρτητοποιήσεων κλπ
Ο άνθρωπος εξ αρχής δήλωσε ShowManager και όχι BusinessManager. Μεγάλη η διαφορά του όρου. Εμείς τον παρεξηγήσαμε (στην απόγνωσή μας) και  τον κάναμε και δήμαρχο στο κεφάλι μας. Ας είμαστε λοιπόν επιεικής στην κρίση μας. Έτσι δεν είναι???
Τα λάθη και το κόστος δικό μας κι αυτά πληρώνουμε σήμερα την εποχή της οικονομικής και πολιτικής ανέχειας στην πατρίδα μας.
------------- 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ "ΜΑΡΑΘΩΝΕΙΑ ΝΕΑ"
|
Μέτα από ενάμιση μήνα με τα προβλήματα να συσσωρεύονται κάθε μέρα και
περισσότερο, έγινε τελικά σήμερα το πολυαναμενόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαραθώνα.
Οι φήμες που είχαν οργιάσει τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώθηκαν. Δυο ανεξαρτητοποιήσεις και μια παραίτηση έχουν φέρει την πλειοψηφία του Ηλία Ψηνάκη σε πολύ δύσκολη θέση. Η παραίτηση του Αλέξανδρου Σόμογλου ήταν γνωστή από καιρό και δεν έκανε μεγάλη αίσθηση. Οι ανεξαρτητοποιήσεις όμως από δύο κορυφαία στελέχη του συνδυασμού του Κώστα Τσίρκα και της Βίκυς Σταυρακοπούλου είναι που βάρυναν το κλίμα. Ο δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης έχει καταφέρει με τις επιλογές του σε πέντε μήνες να στρέψει εναντίον του τα δύο πρώτα σε σταυρούς στελέχη της παράταξης και όχι μόνο. Η άποψη δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας ότι αυτήν την στιγμή ο δήμος δεν διοικείτε δείχνει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην ομάδα του δημάρχου και τους δημοτικούς του συμβούλους .Είναι σίγουρο ότι κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα στην διοίκηση του δήμου αλλιώς θα έχουμε δραματικές εξελίξεις.
Εκτός όμως από τις παραιτήσεις συζητήθηκαν και θέματα με πρώτο το θέμα των οίκων ανοχής στο δήμο Μαραθώνα. Ένα θέμα που είχε προκαλέσει τριγμούς όλο το προηγούμενο διάστημα και στο οποίο ο δήμαρχος πήρε σαφή θέση. Αφού ανέφερε δύο φορές ότι το θέμα θα έπρεπε να είχε τελειώσει στο Τοπικό Συμβούλιο, τόνισε την αντίθεση όλου του συνδυασμού σε οποιαδήποτε έκδοση άδειας για οίκο ανοχής στο Μαραθώνα.
Η δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας είναι πλέον με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου γεγονός ,αν και υπάρχουν οι ενστάσεις ότι αυτή η δομή αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.
Οι εισηγήσεις του Γιώργου Νησιώτη για την ανακύκλωση στο δήμο Μαραθώνα ανοίγουν μια μεγάλη κουβέντα για το θέμα των απορριμμάτων, η περιβαλλοντική Αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης μπαίνει σε μια σειρά από την τεχνική υπηρεσία, ενώ η κ.Ρίζου ενημέρωσε το συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την ΔΕΠ για τα θέματα των σχολείων με πολλές αντεγκλήσεις κυρίως για το θέμα του λυκείου του Μαραθώνα.
Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται καθημερινός αγώνας από όλους τους αιρετούς για να βρεθούν λύσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Ηλίας Ψηνάκης πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις για να αλλάξει το κλίμα στις τάξεις της πλειοψηφίας για το καλό του Μαραθώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Written on 05/02/2015, 23:28 by marstel
h-apantisi-toyhlia-chnakh-stiw-anejartitopiiseiw Με μια λιτή ανακοίνωση η Βίκυ Σταυρακοπούλου δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση της από τον συνδυασμό του Ηλία Ψηνάκη. Οι φήμες που ανέφεραν εδώ και καιρό...
5170
Written on 05/02/2015, 23:03 by marstel
video Με σαφής αιχμές κατά του Ηλία Ψηνάκη αλλά και της ηγετικής ομάδας του δήμου Μαραθώνα, ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα ο Κώστας Τσίρκας. Μια συνεργασία που...
2800
Written on 05/02/2015, 22:34 by marstel
2015-02-05-22-34-11 Φίλες και φίλοι ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης μας λίγες ώρες μετά το δημοτικό συμβούλιο > Λίγα λόγια για την ανεξαρτητοποίησή μου. > > Η ελπίδα και η...
3090
Written on 05/02/2015, 22:26 by marstel
2015-02-05-22-26-49 Μέτα από ενάμιση μήνα με τα προβλήματα να συσσωρεύονται κάθε μέρα και περισσότερο, έγινε τελικά σήμερα το πολυαναμενόμενο δημοτικό συμβούλιο του...
4980
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.