Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν laptop, tablet και σύνδεση ίντερνετ μέσω κουπονιού - Δείτε αν δικαιούστε

Δράση για παροχή δωρεάν ίντερνετ και εξοπλισμοί πληροφορικής (τα πληρώνει ένα πρόγραμμα της ΕΕ) ξεκινά σε οκτώ περιφέρειες (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.
Θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται στις συνεργαζόμενες με τη δράση επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:
*να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ευρυζωνική (σταθερή ή κινητή) σύνδεση στο διαδίκτυο μέχρι την 31/10/2015
*να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop
*να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υποστήριξη στο χώρο τους για την πρόσβαση στο διαδίκτυο και για τη χρήση βασικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher, δηλαδή ηλεκτρονικό κουπόνι το οποίο θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο "δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος". Η επιχορήγηση μέσωVoucher είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο διαδίκτυο, του εξοπλισμού ΤΠΕ, και της υποστήριξης) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, η υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί με επιχορήγηση προς τους πολίτες που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και πληρούν τις προϋποθέσεις που προσδιορίζονται στη σχετική νομοθεσία, και τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων [ΓΓΠΣ].
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις παροχής εξοπλισμού και υπηρεσιών ΤΠΕ, με ισότιμους όρους συμμετοχής.Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 80.000.000 €
Το κείμενο της διαβούλευσης θα είναι αναρτημένο για παρατηρήσεις στους διαδικτυακούς τόπους www.yme.gov.gr και http://www.digitalplan.gov.gr/portal/ από την Πέμπτη 18 έως την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.