Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο δήμαρχος και οι...μυστικοί φάκελοι

Ο δήμαρχος και οι...μυστικοί φάκελοι

Τι παραλαμβάνουν οι νέοι από τους παλιούς
του Κώστα Α.Μπογδανίδη

Αφού τελειώσαμε με τα τυπικά, τις ορκωμοσίες –θρησκευτικές, πολιτικές και άλλες...-οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές αναλαμβάνουν. Με το ξεκίνημα της θητείας τους κλείνει κι ένας κύκλος αμηχανίας, επιφυλακτικότητας και πολιτικής δυσκοιλιότητας που οφείλεται κυρίως στο μεταβατικό διάστημα, που μεσολαβεί από τους απερχόμενους στους νέους.

Ειδικά στις περιπτώσεις που η αλλαγή σκυτάλης έγινε με δραματικό τρόπο και ανατροπές τα πράγματα ήταν πιο σκληρά αυτούς τους μήνες, αμέσως μετά τις εκλογές του Μαϊου. Λογικό και ανθρώπινο, όχι όμως και ορθώς πολιτικόν. Αλλά ας είναι...
Όλα αυτά από την 1η Σεπτεμβρίου θα αποτελέσουν παρελθόν και όλοι οφείλουν να κοιτάξουν μπροστά. Τι λένε οι νέοι, πως θα συμπεριφερθούν οι παλιοί ολίγον ενδιαφέρει τη σκληρή ,είναι αλήθεια, κοινή γνώμη. Τον πολίτη αφορά τι πράττουν οι νέοι αιρετοί και όχι τι λένε για τους προηγούμενους, τι άφησαν (πραγματικά) οι παλιοί και όχι η γκρίνια για τους επόμενους.
Δεν είναι όμορφα όλα αυτά; Δεν ακούγονται ωραία; Ε, λοιπόν τα ίδια έλεγα και χθες σε ένα παλιό δήμαρχο και με έβαλε στη θέση μου."Μην έχεις αυταπάτες. Σε κάθε περίπτωση θα ισχύσει η πεπατημένη με τους 3 φακέλους". Ποιοι είναι αυτοί οι φάκελοι, ρώτησα και μου είπε ένα...μυστικό που στην πραγματικότητα είναι μια παλιά ιστορία την οποία και μου επανέλαβε.
Όταν ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος πήγε στον απερχόμενο για ενημέρωση εκείνος του απάντησε.: "Δεν έχω τίποτα να σου πω. Ολα είναι στη θέση τους. Πάρε όμως 3 φακέλους. Όταν...ζοριστείς άνοιξε τον πρώτο. Και όταν έχει ξανά πρόβλημα άνοιξε το δεύτερο. Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο άνοιξε και τον τρίτο".
Η συμβουλή του απερχόμενου δεν...έπιασε στον καινούργιο. Ο οίστρος και η ορμή του νέου τον έκανε να σνομπάρει τους φακέλους και να τους καταχωνιάσει σε ένα συρτάρι.
Η θητεία του νέου ξεκίνησε καλά, με κέφι, καλή διάθεση και πολλή δουλειά. Οι πρώτοι μήνες πέρασαν μέσα στην καλή χαρά. Αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ρόδινα. Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να εμφανίζονται στον ορίζοντα, ξεκίνησαν γκρίνιες στον κόσμο, αλλά και στο εσωτερικό της ομάδας. Τότε θυμήθηκε τους φακέλους. Έψαξε και τους βρήκε. Όπως του είπε ο "παλιός" πήρε τον πρώτο και τον άνοιξε. Έγραφε μόνο μία φράση:"Ρίξτα όλα στους προηγούμενους!"
Η ιδέα απλή, αλλά καλή. Την εφάρμοσε αμέσως και πέρασε τον πρώτο μεγάλο κάβο της θητείας του. Ο κόσμος...τσίμπησε, σταμάτησαν οι μουρμούρες και οι ψίθυροι. Αλλά, φευ, όχι για πολύ! Μετά από ένα διάστημα ξανά τα ίδια. Εσωστρέφεια, εντάσεις, παράπονα και το κλίμα από το κακό στο χειρότερο.
Δεν είχε πολύ να ανοίξει το δεύτερο φάκελο. Και πάλι λακωνικό: "Ρίξτα όλα στα συμφέροντα που σε πολεμάνε. Στους εβραιομασώνους που δεν σε αφήνουν να διοικήσεις". Αυτό ήταν! Τις επόμενες ημέρες το κλίμα άλλαξε. Ο λαός ήξερε τι συνέβαινε πια και δεν παραγόταν το έργο που ήλπιζε. Οργανωμένα συμφέροντα πολεμούσαν τον αρχηγό, συνωμοσίες εξυφαίνονταν και οργανωμένα κυκλώματα χτυπούσαν την κοινωνία. Πάει κι αυτό! Αλλά για λίγο...διότι ο κόσμος μπούχτησε με τις θεωρίες συνωμοσίας και άρχισε πάλι –αυτή τη φορά πιο έντονα- να διαμαρτύρεται για το κάθε τι.
Και τότε ήρθε η σειρά του τρίτου φακέλου. Δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον ανοίξει. Μια πρόταση τα έλεγε όλα: "Ετοίμασε τώρα 3 φακέλους για τον επόμενο".

Πηγή:

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.