Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«Πρωτιά» δημάρχων στην απόκρυψη πόθεν έσχες: Αναλυτικά η «λίστα Νικολούδη»

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Αρχής που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τη διαφθορά στην Ελλάδα του σήμερα και την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος. Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματά της, οι δήμαρχοι αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή όπως και οι γιατροί καθώς και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
Η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα, εντός του 2013,  συνολικά 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», πέρα από την «πρωτιά» δημάρχων, γιατρών και προέδρων οργανισμών του Δημοσίου, περιουσιακά στοιχεία έχουν αποκρύψει και μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, δημοσιογράφοι, ακόμα και διαιτητές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Η εν λόγω έκθεση θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις προσεχείς εβδομάδες, με τον πρόεδρο της Αρχής και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, να υπογραμμίζει τις δυσχέρειες στην άντληση πληροφοριών και στοιχείων κατά τη διάρκεια της έρευνας από τράπεζες, των οποίων οι διοικήσεις πιθανώς θα πλήττονταν από τα στοιχεία αυτά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, σε σύνολο 413 υποθέσεων ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», βρέθηκαν 75 δήμαρχοι, 62 ιατροί νοσοκομείων, 48 πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, 37 μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφοι και επτά διαιτητές, των οποίων οι υποθέσεις ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.
Η λίστα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:


Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.