Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Πάντζας : «Τα διόδια πνίγουν τους κατοίκους της ΒΑ Αττικής»

 Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Ωρωπό, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου παρέστη ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά στην τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, καταστροφική αύξηση 60% στην τιμή των διοδίων και δημιουργία νέων σταθμών στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.


 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Βουλευτής πήρε το λόγο και εκφράζοντας την αντίθεσή του στις εξωφρενικές αυξήσεις, αλλά και στην ύπαρξη διοδίων εντός του Νομού απευθύνθηκε στο Δήμαρχο Ωρωπού:
 «Ήρθατε καθυστερημένα κύριε Δήμαρχε. Έρχεστε αργά. Έρχεστε πολύ αργά. Πολύ αργά γιατί αυτά τα πράγματα που ελέχθησαν σχεδόν απ’ όλες τις παρατάξεις και από εσάς, τα γνωρίζατε. Ξέρατε τι θα συμβεί. Κι όμως επιτρέψατε να υπάρχουν διόδια μέσα στο Νομό. Επιτρέψατε τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν το 2007 να τις συνεχίσετε. Κι ερχόσαστε σήμερα και λέτε να βγούμε να γκρεμίσουμε τα διόδια. Εγώ θα σας έλεγα, κάλλιο αργά παρά ποτέ.»
 Αποχωρώντας ο κ. Πάντζας από τη συνεδρίαση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι συμβάσεις του 2007 θα έπρεπε να έχουν ακυρωθεί. Αντί λοιπόν να ακυρωθούν οι συμβάσεις και να καταργηθούν οι υπάρχοντες σταθμοί διοδίων που περικυκλώνουν τη Βορειοανατολική Αττική, δημιουργούνται καινούργιοι. Η δημιουργία νέων διοδίων και η εξωφρενική αύξηση της τιμής τους κατά 60% είναι θάνατος για τους κατοίκους της περιοχής που πολύ συχνά υποχρεώνονται να μετακινηθούν 7 και 8 φορές την ημέρα».

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.