Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Μήπως κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση μιας Επιτροπής Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Πολιτών Βαρνάβα – Γραμματικού και Μαραθώνα;

Αν δεν δουλέψουν/ συνεργαστούν/ μοχθήσουν όλοι οι δημότες μαζί, ο Δήμος Μαραθώνα δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στη θέση που του αξίζει Παγκόσμια!!!!

 Κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση μιας  Επιτροπής Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Πολιτών Βαρνάβα – Γραμματικό και Μαραθώνα θα έλεγα για να ακουστεί επιτέλους, η φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων του Δήμου Μαραθώνα...
 
Διαφορετικά θα έχουμε τους « ΠΑΤΡΙΚΙΟΥΣ» της Νέας Μάκρης και τους «ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ» του Γραμματικού και του Βαρνάβα…. Και σιγά σιγά να ακολουθεί ο Μαραθώνας !!!
Δυστυχώς με τον Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα οι φωνές μας δε ακούγονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων !!! ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ????????????
Εσεις θα μου πείτε !!!!!!!!!
Κ.Γκίκας
Στάλθηκε:
From: Kyriakos Gkikas [mailto:kyriakosgkikas@gmail.com]
Sent: Friday, June 07, 2013 12:16 AM
To:
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ; dhmoths@dhmoths.gr; kontogeorgos@dhmoths.gr; Dimos Marathona; Βασίλης Λουίζος
Subject: Αν δεν δουλέψουν/ συνεργαστούν/ μοχθήσουν όλοι οι δημότες μαζί, ο Δήμος Μαραθώνα δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στη θέση που του αξίζει Παγκόσμια!!!!

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

ΟΙ "ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ" ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ"ΠΛΗΒΕΙΟΙ" ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

του Γιώργου Κόλλια
Τελικά αυτός ο νέος Δήμος Μαραθώνα θυμίζει όλο και περισσότερο την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Μια Αυτοκρατορία που συγκροτήθηκε όχι με την ελεύθερη βούληση των λαών, αλλά με την κατάκτησή τους. Με μια κοινωνία διαιρεμένη σε δύο τάξεις: τους "πατρίκιους" και τους "πληβείους". 
Κατά τον ίδιο τρόπο, όπως φαίνεται λειτουργεί και ο νέος Δήμος Μαραθώνα.
Συγκροτήθηκε με υποχρεωτική συνένωση και
λειτουργεί ως "Νέα Μάκρη και Λοιποί".
Κι αυτό το βλέπουμε σε καθημερινή βάση, σε όλα τα θέματα.
 • Ελάχιστο -έως ανύπαρκτο- τον ενδιαφέρον του Δήμου για τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
 • Ούτε ένα ουσιαστικό έργο δεν έχει προγραμματιστεί για Βαρνάβα και Γραμματικό.
 • Στα Δημοτικά Συμβούλια το 80% της ημερήσιας διάταξης αφορά την Ν. Μάκρη και τον Μαραθώνα.
 • Κανένας Αντιδήμαρχος από Βαρνάβα και Γραμματικό.
 • Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι στην Ν. Μάκρη και Μαραθώνα κι ότι περίσσευε σε Βαρνάβα και Γραμματικό.
Αποκορύφωμα, όμως, της πολιτικής διακρίσεων, είναι οι τρείς (!) προτάσεις για τον Βιολογικό Καθαρισμό, οι οποίες ΟΛΕΣ συμπτωματικά (;) αναφέρονται στο Γραμματικό (!).
Δεν είμαι τεχνικός για να κρίνω από αυτήν την άποψη τις μελέτες. Η κοινή, όμως, λογική λέει ότι τα υγρά, σύμφωνα με τον νόμο της βαρύτητας, κινούνται προς τα κάτω. Συνεπώς, με αυτήν την λογική, ο Βιολογικός έπρεπε να χωροθετηθεί στην Ν. Μάκρη.
Φοβάμαι όμως, ότι η λογική είναι: "οι ρυπογόνες δραστηριότητες (απορρίμματα-λύματα) στην επαρχία του Δήμου".
Κι αυτή η λογική είναι που μας παραπέμπει στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και στους "πατρίκιους" και "πληβείους".
Δυστυχώς, απ΄ ότι διαπιστώνω, η λογική αυτή διακατέχει όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις κι όχι μόνο την πλειοψηφούσα. Άλλωστε η μεγάλη δεξαμενή ψήφων είναι η Ν. Μάκρη κι ο Μαραθώνας, άρα μικρό το κόστος γι΄ αυτές τις επιλογές. Αυτό μου θυμίζει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο επιλέχθηκε το Γραμματικό για τον ΧΥΤΑ. Το μικρό πολιτικό κόστος, δηλαδή.
Με τέτοιες λογικές, όμως, είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Μαραθώνα θα έχει την ίδια τύχη που είχε και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Την ΔΙΑΛΥΣΗ εις τα εξ ων συνετέθη.
ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ
ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
Πολλοί πιστέψαμε ότι μέσα από αυτό το εγχείρημα θα αναβαθμιζόταν η ποιότητα ζωής των κατοίκων των μικρών χωριών. Διαψευστήκαμε και μάλιστα νωρίς. Οι φίλοι μας οι Νεομακρινοί μας είδαν σαν προσαρτημένη αποικία, σαν απαραίτητο συμπλήρωμα για την δημιουργία ενός "μεγάλου" Δήμου.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε. Πέρα κι έξω από παραταξιακές λογικές, αλλά με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών του Βαρνάβα και του Γραμματικού.
Να απαιτήσουμε ισότιμη μεταχείριση. Επιτέλους η εποχή των "πληβείων" έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Είμαστε πολίτες με τις ίδιες υποχρεώσεις, αλλά και ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Κι αυτά τα δικαιώματα, από δω και προς θα αρχίσουμε να τα διεκδικούμε.
Καλώ όσους νοιάζονται να συγκροτήσουμε ΑΜΕΣΑ ενιαία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, για να ακουστεί, επιτέλους, η φωνή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων του Δήμου.

Με ένα κλικ διαβάστε:
ΟΙ "ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ" ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΛΗΒΕΙΟΙ" ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

2 σχόλια:

 1. Και οι Αντιδήμαρχοι του Μαραθώνα,τι ακριβώς έχουν κάνει για αυτόν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τι να σου κάνουν οι άλλοι, όταν ούτε οι ίδιοι άνθρωποι του Βαρνάβα δεν ενδιαφέρονται. Για τα διόδια ούτε φωνή ούτε ακρόαση...τσιμουδιά ο Τσιμίνης! χαμπάρι δεν είχαν πάρει..Μαραθώνας έλεγαν είμαστε! από κει και πέρα τι περιμένεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.