Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ .... κάτι γίνεται,...για το περιβάλλον?

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ
Μάθαμε πως η νέα  Κοινοτική αρχή με υποστήριξη του νέου Δημάρχου Μαραθώνα,  ξεκίνησε  ένα πρόγραμμα ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ρεματιών του Βαρνάβα.
Ο τόπος είναι κατάσπαρτος από σκουπίδια και μπάζα σε ρεματιές και πλαγιές  που έχουν ρίξει διαχρονικά ασυνείδητοι βεβηλώνοντας τη ομορφιά της φύσης και του τοπίου. Μεγάλη η ευθύνη και αδιαφορία της προηγούμενης κοινοτικής αρχής που με πράξεις ή και παραλείψεις άφησε να εξελιχθεί αυτή η άθλια εικόνα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το καθαρισμό του μοναδικού φυσικού  πλατανόδασους  της ρεματιάς και έπεται συνέχεια...

Συμπληρωματικές και επικουρικές ΙΔΕΕΣ: Για ήπια ανάπτυξη ρεματιάς.
  • Συμμετοχή εθελοντών.  Στο πρόγραμμα καθαρισμού θα ήταν σκόπιμο να συμμετέχουν και πολίτες εθελοντές  (μικροί και μεγάλοι) του Βαρνάβα, βοηθώντας και συντελώντας στο έργο του καθαρισμού, την συμμετοχή τους στα κοινά και ιδιαίτερα σ αυτήν της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Περιπατητικά μονοπάτια. Με την ευκαιρία αυτή του έργου θα μπορούσαν να  φτιαχτούν επίσης μερικά περιπατητικά μονοπάτια στα πρανή της νότιας πλευράς της ρεματιάς, μέσω του  του ξύλινου γεφυριού πρόσβασης (αναφέρομαι στο γεφυράκι που βρίσκεται μετά το ΚΙΟΣΚΙ που απαιτεί επισκευή), ώστε ντόπιοι, επισκέπτες και φίλοι της ρεματιάς να μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Περισσότερα στο ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ.
  • Αναδάσωση: Οι πυρκαγιές του 2010 έκαψαν σχεδόν όλη την νότια πλευρά της ρεματιάς που θα πρέπει να αναδασωθεί επειγόντως. Η οργάνωση εκδήλωσης αναδάσωσης με συμμετοχή εθελοντών και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Βαρνάβα νωρίς την άνοιξη του 2011. Προϋπόθεση η έγκαιρη δωρεάν παραγγελία ριζών ή σβόλων (περισσότερα ΕΔΩ), από τα δασαρχεία κλπ και η διαμόρφωση των περιπατητικών μονοπατιών, ώστε να μπορούν οι εθελοντές να έχουν πρόσβαση στις πλαγιές του λόφου.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
Το θέμα της συμμετοχής στα κοινά είναι πολύ παλιό και σημαντικό. Τι σημαίνει συμμετοχή στα κοινά; Σημαίνει παίρνω μέρος στις δραστηριότητες και με έναν τρόπο και στις αποφάσεις σε τοπικό, Πανελλαδικό, αν θέλετε, και σε Παγκόσμιο επίπεδο.
Η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι αναγκαιότητα. Και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή αυτή, τόσο περισσότερο εδραιώνεται το δημοκρατικό πολίτευμα και αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΠΗΓΗ- ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS


ΤΑΜΕΙΟ ΣΧΟΛΙΩΝ
Κωστας είπε...
θΑ ηθελα να μάθω τι είδους καθαρισμόυς εκανε ή θα κάνει το συνργείο της κοινότητας απο καπανδρίτη μεχριβαρνάβα.Εγώ πάντως εξακολουθω και βλέπω να συνεχίζεται η ιδια αθλια κατάσταση με σκουπίδια ενθεν κακειθεν του δρόμου, οπως και στο επιμαχο σημείο της ρεματιάς. Μήπως μας κοροιδεύουν παλι?
Ελένη δημητριάδη είπε...
Συμφωνώ για την συμμετοχή του κόσμου σ αυτές τις δράσεις είναι σημαντικό και απαραίτητο. Μου αρέσουν οι ιδέες σας για τα μονοπάτια και την αναδάσωση. Πρώτα όμως πρέπει να καθαριστεί ο τόπος από τα σκουπίδια αυτό είναι αρμοδιότητα της κοινότητας.

3 σχόλια:

  1. Ευτυχία Πουλημένου19 Ιανουαρίου 2011 στις 6:23 μ.μ.

    Σιγά σιγά χωρίς τυμπανοκρουσίες ο Τσιμίνης προχωρά σε δράσεις που έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Ο καθαρισμός του φυσικού περιβάλλοντος είναι όπως φαίνεται στις προτεραιότητες του και καλά κάνει.Φαίνεται πως είναι άνθρωπος έργων και όχι των λόγων, που ακούγονται μεν ωραία αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται (σας θυμίζω τον πρώην ακατονόμαστο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θΑ ηθελα να μάθω τι είδους καθαρισμόυς εκανε το συνργείο της κοινότητας απο καπανδρίτη μεχριβαρνάβα.Εγώ πάντως εξακολουθω και βλέπω να συνεχίζεται η ιδια αθλια κατάσταση με σκουπίδια ενθεν κακειθεν του δρόμου, οπως και στο επιμαχο σημείο της ρεματιάς. Μήπως μας κοροιδεύουν παλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ για την συμμετοχή του κόσμου σ αυτές τις δράσεις είναι σημαντικό και απαραίτητο. Μου αρέσουν οι ιδέες σας για τα μονοπάτια και την αναδάσωση. Πρώτα όμως πρέπει να καθαριστεί ο τόπος από τα σκουπίδια αυτό είναι αρμοδιότητα της κοινότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.